Tenis

Australci na pragu polufinala

Ivor Krapac • petak, 07.04.2006.

Australska reprezentacija napravila je golem dio posla u četvrtfinalnom ogledu Svjetske skupine Davis Cupa s Bjelorusima, na tvrdoj podlozi Kooyong Cluba u Melbourneu. Domaći su nakon prva dva singla izgradili prednost od 2-0 i stigli samo bod do plasmana u polufinale...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Glavni australski junak prvog dana bio je Chris Guccione, koji je u prvom meču nakon tri sata i 41 minute sa 7:6(4), 3:6, 7:5, 3:6 i 6:4 bio jači od prvog gostujućeg "reketa" Maksa Mirnjog. Guccioneu je to bila druga uzastopna velika pobjeda u Davis Cupu, obzirom da je u prvom kolu u presudnom petom meču u Švicarskoj svladao Georgea Bastla.

"Ovo mi je ipak najveća pobjeda karijere", rekao je sretni Australac: "Imao sam veliku i sjajnu pobjedu u Švicarskoj, no učiniti ovo pred svojom obitelji i prijateljima mora vrijediti više. U Ženevi je bilo nešto drugačije, obzirom da bi nas moj poraz odveo u kvalifikacije za Svjetsku skupinu, ali i ovdje je pritisak bio velik jer sam ipak bio pred svojim navijačima i u svojem gradu. Bio sam prilično nervozan na startu, no nervoza je prolazila kako je meč išao dalje."

Drugi meč donio je znatno lakši posao za domaćeg predstavnika. Lleyton Hewitt obilježio je povratak u reprezentaciju s glatkih 6:2, 6:1 i 6:2 protiv Vladimira Volčkova, koji bi vjerojatno bio nezgodan samo na travi - a i na toj podlozi bi teško mogao do pobjede. Australci su, tako, stigli mali korak do osiguranja polufinala i susreta s boljim iz četvrtfinalnog ogleda Hrvatske i Argentine, kojeg željno iščekujemo.

Australija - Bjelorusija 2-0: Guccione - Mirnji 7:6(4), 3:6, 7:5, 3:6, 6:4, Hewitt - Volčkov 6:2, 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!