Tenis

Australci prošli, Rusi blizu, izjednačeno u SAD-u

Ivor Krapac • subota, 08.04.2006.

Poznat je prvi polufinalist Svjetske skupine Davis Cupa. Nakon što su u petak dobili prva dva singla, Australci su sinoć slavili i u parovima i time zaključili četvrtfinalni posao protiv Bjelorusa. Rusi su na dvoranskom tepihu Paua došli do gostujućih 2-0 protiv Francuza, dok su Amerikanci i Čileanci nakon prva dva singla na 1-1...

Marat Safin pružio je odličnu predstavu na povratku u reprezentaciju nakon stanke zbog ozljede. Safin je u prvom meču dvoboja Rusa i Francuza sa 7:6(4), 4:6, 6:3, 6:7(1) i 6:1 slomio Richarda Gasqueta, koji nije odigrao loše, ali svejedno nije uspio u potpunosti parirati ruskom povratniku. "Marat je odličan igrač, a ovog je puta odigrao kao jedan među prvih pet na svijetu", komentirao je Gasquet.

Nikolaj Davidenko je u drugom meču petka podvostručio rusko vodstvo s 3:6, 6:2, 6:4 i 7:6(4) protiv Arnauda Clementa, koji je dobio priliku nakon ozljede leđa Sebastiena Grosjeana. Davidenko je imao i nešto sreće u dolasku do pobjede - zbog problema s grčevima jedva je dovršio četvrti set, a da je morao u peti, pitanje je bi li mogao nastaviti. "Mislim da bih morao predati u petom", rekao je prvi ruski reket.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Davidenkov problem s grčevima stavlja ga pod upitnik za nastup u nedjelju, kad bi se u prvom meču dana trebao sresti s Gasquetom. No, prije toga Rusi imaju priliku sve dovršiti u svoju korist u subotnjim parovima. S njihove strane stajat će Dmitrij Tursunov i Mihail Južnji, dok su za Francuze najavljeni Clement i Michael Llodra.

Prvi meč dvoboja SAD-a i Čilea, na travi Mission Hills Country Cluba, nije donio dobre vijesti za domaću reprezentaciju. Čileance je u velikom trileru u vodstvo doveo Fernando Gonzalez, koji je nakon četiri sata i 20 minuta sa 6:7(5), 0:6, 7:6(2), 6:4 i 10:8 nadjačao Jamesa Blakea. Bio je to drugi dosadašnji preokret nakon 0-2 u setovima u ovogodišnjem četvrtfinalu, naravno, nakon onog kojeg je Ivan Ljubičić izveo protiv Agustina Callerija.

Nakon lošeg starta, za Amerikance je kestenje iz vatre morao vaditi Andy Roddick. Iako je slavio u tri seta, prvi američki reket nije imao lak posao protiv Nicolasa Massua, aktualnog olimpijskog pobjednika. Čileanac je pao sa 6:3, 7:6(5) i 7:6(5), s nešto slabijim otporom jedino u prvom setu.

Subotnji parovi donijet će nam odgovor koja će reprezentacija rasterećenija ući u nedjeljna posljednja dva singla. S američke strane bit će Mike i Bob Bryan, a za goste Gonzalez i Massu, aktualni olimpijski pobjednici u paru.

Australci su zaokružili prolaz protiv Bjelorusa u pet setova subotnjih parova. Wayne Arthurs i Paul Hanley ubilježili su teških 3:6, 6:4, 5:7, 6:3 i 7:5 protiv Maksa Mirnjog i Vladimira Volčkova i time donijeli svojoj reprezentaciji nedostižnih 3-0 nakon prva dva dana. Posljednja dva singla bit će samo formalnost.

Francuska - Rusija 0-2: Gasquet - Safin 6:7(4), 6:4, 3:6, 7:6(1), 1:6, Clement - Davidenko 6:3, 2:6, 4:6, 6:7(4).

SAD - Čile 1-1: J. Blake - Gonzalez 7:6(5), 6:0, 6:7(2), 4:6, 8:10, Roddick - Massu 6:3, 7:6(5), 7:6(5).

Australija - Bjelorusija 3-0: Arthurs/Hanley - Mirnji/Volčkov 3:6, 6:4, 5:7, 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!