Tenis

Argentinci bod do polufinala

Ante Đorđević • subota, 08.04.2006.

Argentinci su stigli bod do pobjede nad Hrvatskom i plasmana u polufinale Svjetske skupine Davis Cupa. David Nalbandian i Jose Acasuso su u današnjim parovima sa 6:4, 6:2, 3:6 i 6:4 svladali Ivana Ljubičića i Marina Čilića, koji je uskočio kao zamjena za Marija Ančića. Bez ozlijeđenog Ančića ipak nije išlo...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Bez drugog reketa u sastavu Hrvatska nije uspjela nastaviti svoj niz u igrama parova, ali ono što se mora priznati igraču-izborniku Ivanu Ljubičiću i 17-godišnjem Marinu Čiliću jest da su pali - muški.

Unatoč neiskustvu mlađeg člana hrvatske ekipe i činjenici da su on i Ivan tek jednom prije (na Zagreb Indoorsu prije dva mjeseca) igrali zajedno, jedna loptica nedostajala je da meč ode u peti set. A vjerujemo i više od toga.

Susret je s naše strane otvoren onako kako smo navikli i dok je Mario bio u sastavu, usporeno i bez ritma. Nalbandian i Acasuso dobili su, bilo je jasno od prvog udarca, jasnu zadaću: igrati sve prema Marinu Čiliću.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Servis smo izgubili odmah na početku, bez ispaljenog metka, sve četiri lopte prošle su "preko" neiskusnijeg člana naše ekipe.

Do kraja seta visili smo još mnogo puta, a Argentinci nijednom. Unatoč tome, na jednom breaku je i ostalo - 6:4 i više nade ostavili smo za drugi set.

Međutim, još uvijek nismo bili ni blizu. Breakovima u petom i sedmom gemu misli su već poletjele prema trećem danu i raspravama može li Ančić nastupiti.

Sjajno izdanje trećega seta vratilo je boju u licima danas dosta punijeg Doma sportova. Rani break za Hrvatsku već u drugom gemu, a bila je to prva break-prilika uopće za nas u cijelom susretu, donio je set.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Argentinci nikakvu šansu za povrat izgubljenog nisu ni imali, a jučerašnji preokret podsjetio nas je da je sve moguće. Ipak je ovo Davis cup, ovdje vrijede neka druga "pravila" od ATP toura.

Prava uzbuđenja tek su slijedila u četvrtom setu. Servis Hrvatske u stalnoj je opasnosti, 0:30 u prvom servis gemu, 15:40 u drugom, dok su se Argentinci izvukli nakon break-lopte Ivana i Marina u petom gemu.

Slika 4 od 4.
Foto: Davor Sajko

No, pravu erupciju oduševljenja i šansu za potpuni povratak u susret dočekali smo kod 4:4. 0:30, a kasnije i 30:40 optimističniji kolege novinari nazvali su i "mini meč-loptom". Nalbadian i Acasuso ipak se izvlače, a mi gubimo sljedeći gem, time i meč.

Iako je neizbježno zapitati se "što bi bilo da je Mario igrao.....", Marinu moramo priznati da je odigrao vrlo dobar meč, a pohvale za Ljubu su suvišne. No sutra, uz punu dvoranu i nadahnutog Ivana, peti meč bit će natjecateljski, a tada je sve moguće...

Davis Cup, četvrtfinale, 2. dan:

Ivan Ljubičić/Marin Čilić - David Nalbandian/Jose Acasuso 4:6, 2:6, 6:3, 4:6 (UŽIVO).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!