Tenis

Francuzi smanjili, Amerikanci u vodstvu

Ivor Krapac • nedjelja, 09.04.2006.

Drugi dan susreta Francuza i Rusa, odnosno Amerikanaca i Čileanaca u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa donio je pobjede domaćih parova. Michael Llodra i Arnaud Clement pomaknuli su Francuze s nule, a Bob i Mike Bryan osigurali američko vodstvo...

Dvoboj na dvoranskom tepihu Paua ipak nije zaključen subotnjim parovima. Nakon što su Rusi u petak dobili oba singla, Llodra i Clement osigurali su prvi francuski bod sa 6:3, 6:3, 6:7(3), 5:7 i 6:2 protiv Dmitrija Tursunova i Mihaila Južnjog.

Francuska kombinacija ipak je bila favorit u ovom ogledu, no tu ulogu opravdala je uz dosta muke. Završilo je u pet setova, a moglo je biti i nešto lakše, da Llodra i Clement nisu propustili tri break-lopte na servisu Tursunova kod 3:3 u trećem. Gosti su tada već imali dva seta zaostatka i teško bi se izvukli iz rupe, ovako su ipak uspjeli odvući meč do petog seta...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Rusi su, ipak, još uvijek u povoljnijem položaju; treba im samo bod za prolaz u polufinale. Za sutra su najavljeni dvoboji Richarda Gasqueta i Nikolaja Davidenka, a potom Arnauda Clementa i Marata Safina, no francuski izbornik Guy Forget najvjerojatnije će u jednom od ta dva singla koristiti Sebastiena Grosjeana, koji se oporavio od ozljede leđa.

Amerikanci su glatko došli do drugog boda protiv Čileanaca. Svemu je, zapravo, kriv petak i više od četiri sata dvoboja Fernanda Gonzaleza i Jamesa Blakea; Gonzalez se u tom meču prilično iscrpio i nije bio dovoljno spreman za parove, pa je gostujući izbornik Hans Gildemeister odlučio odmoriti i Nicolasa Massua, njegovog uobičajenog partnera, a na teren poslati Paula Capdevillea i Adriana Garciju.

S druge strane mreže bili su Mike i Bob Bryan, vodeći par svijeta, i tu je bio moguć samo jedan ishod. Završilo je s glatkih 6:1, 6:2 i 6:4 za Amerikance, koji sad imaju 2-1 uoči posljednjeg dana.

Nedostaje im još samo bod, kojeg će pokušati dohvatiti Andy Roddick i James Blake. Roddick će se u nedjelju susresti s Gonzalezom, a Blake s Massuom.

Francuska - Rusija 1-2: Llodra/Clement - Tursunov/Južnji 6:3, 6:3, 6:7(3), 5:7, 6:2.

SAD - Čile 2-1: M. Bryan/B. Bryan - Capdeville/Garcia 6:1, 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!