Tenis

Simon riješen... sljedeći!

Ivor Krapac • četvrtak, 20.04.2006.

Nakon prva dva kola u tri seta, Ivan Ljubičić dočekao je i nešto lakšu pobjedu na Masters Series turniru u Monte Carlu. Ivan je u osmini finala sa 6:3 i 6:2 bio jači od mladog Francuza Gillesa Simona, prošlotjednog finalista Valencije...

Prvi hrvatski reket je po kratkom postupku riješio posao protiv 21-godišnjeg Simona, 69. na Entry listi. Francuz se očito nije stigao potpuno oporaviti od prošlotjednog napora na putu do finala Valencije, kao i od jučerašnja teška tri seta u drugom kolu protiv Tomaša Berdycha, tako da je sve bilo gotovo za sat i 11 minuta. S autoritetom, onako kako i očekujemo od petog, a uskoro i četvrtog igrača svijeta.

Nešto teži bio je početni set, u kojem je Ivan s dva breaka odjurio do 5:2, pa ispustio prvi servis za set, no na tome je i ostalo. Kod 5:3 napravio je novi break i stigao na pola puta do pobjede.

Preostalu polovicu prevalio je još lakše. Sve su riješila nova tri breaka, za 2:0, 3:1 i završnih 6:2, a nije zasmetao rano izgubljeni servis-gem pri vodstvu od 2:0. Jednostavno, Simon ni u jednom trenutku nije uspio ozbiljnije ući u meč, bez obzira što je Ivanov pouzdani servis danas donio samo četiri asa i 52 % ubačenog prvog. Nije sve u asevima, ni u servisu, pogotovo na zemlji.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Novi test bit će Ivanovo prvo četvrtfinale Monte Carla, na turniru kojeg može smatrati domaćim, obzirom da u Kneževini živi i trenira najveći dio godine. Među posljednjih osam susrest će se s 12. nositeljem, Čileancem Fernandom Gonzalezom, koji je u posljednjem meču dana prošao predajom Šveđanina Robina Söderlinga pri zaostatku od 6:2 i 3:1.

Čileanac jakog servisa i bombastičnog forhenda dosad se triput susreo s Ljubom, a prvi hrvatski reket vodi s 2-1. Sva tri meča dogodila su se na tvrdoj podlozi, uz Ivanove prošlogodišnje pobjede u Beču i na Masters Series turniru u Madridu, dok je Gonzalez jedini put slavio još 1999. u Washingtonu.

Novi dvoboj dogodit će se sutra kao četvrti meč meč iza 11 sati na središnjem terenu. Prvi je na redu četvrtfinalni ogled Gastona Gaudija i Tommyja Robreda, a ostatak programa neće početi prije 12,30 sati.

Robredo se pobrinuo za glavno iznenađenje četvrtka, ubilježivši 5:7, 6:1 i 7:5 protiv trećeg nositelja Davida Nalbandiana. Kao i Ljubičić, i Argentinac je nakon četvrtfinala Davis Cupa uzeo kraći odmor, no njemu se nije isplatio; prvi ovogodišnji turnirski nastup na zemlji neće pamtiti po dobrom.

Guillermo Coria je drugi dan zaredom prošao uz puno muke na servisu i preokret nakon vrlo slabog prvog dijela meča. U drugom kolu nadoknadio je zaostatak od 6:1 i 5:1 protiv Paul-Henrija Mathieua, a danas je preživio minus od 7:6(5) i 3:0 protiv Nicolasa Kiefera, okrenuvši na završnih 6:7(5), 6:4 i 6:3.

Argentinac je ovog puta ubilježio 23 dvostruke pogreške, čak i više nego dan ranije protiv Mathieua, a takvi problemi sa servisom ne obećavaju mu ništa dobrog u idućem meču. Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala, susret s braniteljem naslova Rafaelom Nadalom, u kojem će morati drastično smanjiti broj duplih.

Drugopostavljeni Nadal je u osmini finala sa 6:3 i 6:3 bio bolji od Kristofa Vliegena, dok je podjednako uvjerljiv bio i prvi nositelj Roger Federer, koji je upisao 6:3 i 6:2 protiv kvalifikanta Benjamina Ballereta. Po očekivanju, domaći predstavnik nije ozbiljnije zaprijetio prvom na svijetu...

Masters Series Monte Carlo, 20.4.2006., osmina finala: Federer (Švicarska, 1) - Balleret (Monako, Q) 6:3, 6:2, Ferrer (Španjolska, 8) - Ferrero (Španjolska, 11) 6:1, 6:7(5), 6:3, Ljubičić (Hrvatska, 4) - Simon (Francuska, WC) 6:3, 6:2, Gonzalez (Čile, 12) - Söderling (Švedska) 6:2, 3:1, predaja Söderlinga, Gaudio (Argentina, 7) - Di Mauro (Italija, Q) 6:2, 6:4, Robredo (Španjolska, 15) - Nalbandian (Argentina, 3) 5:7, 6:1, 7:5, Coria (Argentina, 6) - Kiefer (Njemačka, 9) 6:7(5), 6:4, 6:3, Nadal (Španjolska, 2) - Vliegen (Belgija) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!