Tenis

Poslastica u Kneževini

Ivor Krapac • nedjelja, 23.04.2006.

Ovogodišnji Masters Series turnir u Monte Carlu imat će priželjkivano veliko finale. U borbi za naslov naći će se Roger Federer i Rafael Nadal, prvi i drugi na svijetu, koji su do očekivanog sudara došli uz pobjede nad Fernandom Gonzalezom (Federer) i Gastonom Gaudiom (Nadal)...

Monte Carlo će prvi put nakon 1985. vidjeti finalni ogled prvog i drugog nositelja. Prije 21 godine za titulu su se borili Ivan Lendl i Mats Wilander, a završilo je Lendlovom pobjedom, dok je sada red na trenutne vladare svjetskog tenisa.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nadal je potvrdio dominaciju na zemlji ubilježivši svoju 41. uzastopnu pobjedu na najdražoj podlozi. Gaston Gaudio uspio je otkinuti prvi set, no ostatak je bez puno čupanja otišao na Španjolčevu stranu, za konačnih 5:7, 6:1 i 6:1.

Vezane vijesti

"Ovo mi je bio najteži dosadašnji meč na turniru", rekao je Nadal nakon pobjede: "Gaston me ranije već triput dobio na zemlji, tako da sam znao da neće biti lako."

Bacio je i pogled unaprijed, prema finalu: "Federer je ove godine izgubio samo jedan meč, ako će igrati na svojoj najboljoj razini čeka me težak posao. No, mislim da je meč na tri dobivena seta, ako ode do petog, prednost za mene."

Roger Federer slomio je Gonzaleza sa 6:2 i 6:4, uz nešto muke u drugom setu. Prije nego je osigurao pobjedu, prvi na svijetu morao je izvlačiti break-loptu na servisu pri zaostatku od 2:1, što je bila i najveća Čileančeva šansa da okrene stvari u svoju korist. Nije uspio, a platio je nešto kasnije, kad je Švicarac breakom osigurao prolaz u veliko finale.

Slijedi novi dvoboj s zahuktalim Nadalom, protiv kojeg Federer zasad nema puno ugodnog iskustva. Španjolac u međusobnom omjeru vodi s 3-1, uz pobjedu u njihovom jedinom dosadašnjem susretu na zemlji, u prošlogodišnjem polufinalu Roland Garrosa. Prvi na svijetu će sasvim sigurno biti dovoljno motiviran, no pitanje je hoće li to biti dovoljno za "kralja zemlje"...

Masters Series Monte Carlo, 22.4.2006., polufinale: Federer (Švicarska, 1) - Gonzalez (Čile, 12) 6:2, 6:4, Nadal (Španjolska, 2) - Gaudio (Argentina, 7) 5:7, 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!