Tenis

Kraj puta u četvrtfinalu

Ivor Krapac • petak, 21.04.2006.

Ivan Ljubičić nije došao do polufinala Masters Series turnira u Monte Carlu. Ljubo se oprostio u četvrtfinalnom susretu s Fernandom Gonzalezom, sa 7:5 i 6:1 u Čileančevu korist, u meču u kojem se sve okrenulo na Gonzalezovu stranu u završnici prvog seta...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ivan je u prvom dijelu početnog seta pokazao previše za Čileanca. Otvorio je ranim breakom i vodstvom od 4:1, nastavio s dvije propuštene vezane break-lopte u šestom gemu, kad je Gonzalez preživio 15:40, a završio na nesretan način, gubitkom servisa za set kod 5:3.

Deseti gem donio nam je ključ ovog meča. Pri 15:0 na Čileančevom servisu, Ljubo je zatražio pomoć fizioterapeuta i liječnički time-out zbog bolnog nožnog palca na lijevoj nozi, a nakon toga više nije izgledao isto i igrao kao dotad. Gonzalez je, normalno, spretno iskoristio sve što mu se pružilo.

Vezane vijesti

Nakon lakog držanja za 5:5, Čileanac je stigao do svog drugog uzastopnog breaka i time riješio prvi set, dok je drugi bio samo formalnost, riješen Ivanovim izgubljenim servisima u trećem, petom i sedmom gemu. Ljubo je u toj fazi meča nizao promašaj za promašajem, nije mogao zaustaviti pad...

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Gonzalez je, tako, dosta sretno, zahvaljujući i činjenici da mu je suparnik bio daleko od stopostotne spremnosti, dohvatio polufinale i sutrašnji susret s Rogerom Federerom. Prvi nositelj danas je zorno pokazao zašto je najbolji na svijetu, ubilježivši glatkih 6:1, 6:3 protiv Davida Ferrera.

Ivanu, pak, preostaje nekoliko dana odmora i pripreme za nastavak sezone. Prvo će na pregled i snimanje stanja ozljede palca, zbog koje je već otkazao nastup idućeg tjedna u Barceloni, a iza toga slijede novi zemljani izazovi, uzastopni Masters Series turniri u Rimu i Hamburgu, World Team Cup u Düsseldorfu, pa Roland Garros.

O finalistu Monte Carla iz donjeg dijela ždrijeba odlučivat će Rafael Nadal i Gaston Gaudio. Nadal je u reprizi prošlogodišnjeg finala sa 6:2 i 6:1 razbio Guillerma Coriju (osam dvostrukih), dok je Gaudio s podjednako glatkih 6:1 i 6:3 pobijedio Tommyja Robreda.

Masters Series Monte Carlo, 21.4.2006., četvrtfinale: Federer (Švicarska, 1) - Ferrer (Španjolska, 8) 6:1, 6:3, Gonzalez (Čile, 12) - Ljubičić (Hrvatska, 4) 7:5, 6:1, Gaudio (Argentina, 7) - Robredo (Španjolska, 15) 6:1, 6:3, Nadal (Španjolska, 2) - Coria (Argentina, 6) 6:2, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!