Tenis

Austrijska rampa

Ivor Krapac • petak, 05.05.2006.

Ivo Karlović nije produžio uspješni tjedan na 323.250 $ vrijednom ATP turniru u Münchenu. Nakon dvije pobjede u prva dva kola, kraj puta dogodio se u četvrtfinalnom ogledu s Jürgenom Melzerom, sa 7:6(4) i 6:1 u korist prvog austrijskog reketa...

Karlo drugi tjedan u nizu nije mogao preko četvrtfinalne prepreke na turniru na zemljanoj podlozi. Prije sedam dana u Barceloni bio je jako blizu protiv Stanislasa Wawrinke, kad je pao tek u završnici trećeg seta, dok je danas protiv Melzera pružio pravi otpor samo u prvoj dionici.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Bio je to set bez ijednog izgubljenog servisa i break-lopte, a riješio ga je tek jedan Austrijančev mini-break u tie-breaku. Melzer je poveo s 5:4, pa iskoristio oba svoja servisa u naredna dva poena.

Vezane vijesti

Drugi set brzo je otišao u jednom smjeru. Austrijanac je kod 2:1 došao do svog prvog breaka, a kod 4:1 dodao još jedan, pa potom glatko dovršio meč u svom idućem servis-gemu. U toj fazi susreta Karlu više nije funkcionirao ni servis; završio je s 11 aseva, a glavnina je stigla u prvom setu.

Melzer je osigurao svoje drugo ovogodišnje ATP polufinale, nakon nedavnog Houstona, izborivši ogled s petopostavljenim Belgijcem Olivierom Rochusom, koji je danas sa 6:4 i 7:5 pobijedio domaćeg kvalifikanta Denisa Gremelmayra.

O drugom finalistu odlučivat će trećepostavljeni Finac Jarkko Nieminen i Belgijac Kristof Vliegen. Nieminen je sa 7:5, 2:6 i 6:2 bio bolji od Čeha Robina Vika, a Vliegen se sa 7:5 i 6:4 pobrinuo za drugog njemačkog četvrtfinalista, Philippa Kohlschreibera.

ATP München, 5.5.2006., četvrtfinale: O. Rochus (Belgija, 5) - Gremelmayr (Njemačka, Q) 6:4, 7:5, Melzer (Austrija) - Karlović (Hrvatska) 7:6(4), 6:1, J. Nieminen (Finska, 3) - Vik (Češka) 7:5, 2:6, 6:2, Vliegen (Belgija) - Kohlschreiber (Njemačka) 7:5, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!