Tenis

Karloviću "maraton" protiv Phaua

Ivor Krapac, Tomislav Pacak • četvrtak, 04.05.2006.

Ivo Karlović iz susreta u susret dokazuje kako mu zemljani tereni itekako odgovaraju. Karlo je u drugom kolu 323.250 eura vrijednog ATP turnira u Münchenu u vrlo neizvjesnom i zanimljivom meču svladao domaćeg tenisača Björna Phaua...

Karlović niže zaista dobre rezultate na zemljanim terenima, što je sjajna najava za predstojeći drugi Grand Slam sezone, Roland Garros. Protiv Phaua, 69. tenisača svijeta, nije išlo lagano, no "Karlo" je bio najbolji kada je to u tenisu najvažnije - u tie-breaku odlučujućeg seta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nijemac je nešto bolje otvorio susret, iskoristio je jednu ranu break priliku što mu je bilo dovoljno za prvi set. Ipak, Karlović je uzvratio u drugom setu, oduzeo je servis Nijemcu i uvjerljivo držao svoj servis, što je bilo dovoljno za 6:3, pa je odluka morala pasti u trećem setu.

Vezane vijesti

Tu su obojica dobro držali servis, sve do odlučujuće trinaeste igre nije bilo breakova što je za zemljanu podlogu rijetka pojava. Karlović je prvi stigao do meč-lopte pri rezultatu 6-5, ali na servis Nijemca nije išlo. Potom je priliku za meč imao i Phau, ali i Karlović dobro drži servis, pa još jednom Phau servisom spašava svoju situaciju. Međutim, tada Karlović radi mini-break i pri 9-8 ima priliku za meč koju koristi i odlazi u četvrtfinale.

Karlović je tako izjednačio svoj ukupni omjer s Phauom, nakon što je Nijemac dobio njihov prvi međusobni dvoboj, 2001. godine u Bronxu.

U sutrašnjem četvrtfinalu slijedi dvoboj s Austrijancem Jürgenom Melzerom, 70. na svijetu, koji je u drugom kolu sa 6:3, 1:6 i 6:4 svladao još jednog domaćeg predstavnika, wild-carda Simona Greula.

Osim uspjeha u singlu, Karlović je danas ubilježio i poraz u parovima, u drugopostavljenoj kombinaciji s Južnoafrikancem Chrisom Haggardom. Tu je Björn Phau bio na pobjedničkoj strani - u suradnji s Austrijancem Alexanderom Peyom proslavio je četvrtfinalnih 6:4 i 7:6(3).

ATP München, 4.5.2006., osmina finala: Gremelmayr (Njemačka, Q) - Peya (Austrija, Q) 6:4, 6:4, O. Rochus (Belgija, 5) - Ramirez Hidalgo (Španjolska) 6:2, 7:6(6), Karlović (Hrvatska) - Phau (Njemačka) 4:6, 6:3, 7:6(8), Melzer (Austrija) - Greul (Njemačka, WC) 6:3, 1:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!