Tenis

Ivo šokirao, Mario šokiran

Ivor Krapac • utorak, 02.05.2006.

Mario Ančić nije prošao startnu prepreku na 323.250 eura bogatom ATP turniru u Münchenu, na kojem je bio drugi nositelj. Marija je u prvom kolu sa 7:6(3) i 7:6(5) iznenadio Nijemac Philipp Kohlschreiber, 86. na Entry ljestvici. Ivo Karlović pobrinuo se za bolje vijesti, ubilježivši 6:3 i 7:6(3) protiv četvrtopostavljenog Tommyja Haasa...

Mario Ančić nije stigao do pobjede u svom prvom meču nakon više od mjesec dana stanke i svom prvom ovogodišnjem turnirskom nastupu na crvenoj zemlji. Philipp Kohlschreiber bio je bolji u dva tie-breaka, slavivši u dvoboju bez ijednog izgubljenog servisa.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nijemac je svoju pobjedu zaslužio tek u dva ruleta odlučujućeg gema, iako je u oba seta imao šansi riješiti posao i nešto ranije. U prvom setu propustio je pet break-lopti u petom gemu, kod 2:2, a u drugom je imao 0:30 i 30:40 pri vodstvu od 3:2. Mario, pak, u cijelom meču nije došao ni do break-lopte.

Ivo Karlović poravnao je hrvatsko-njemački omjer u prvom kolu na 1-1 pobjedom nad glavnim domaćim adutom, Tommyjem Haasom, kojem je to bio prvi ovosezonski poraz na startu nekog turnira.

U dosadašnjem dijelu godine uzeo je dva naslova (Delray Beach, Memphis) i stigao do još dva polufinala, no danas se namjerio na raspoloženog Karla, koji je, nakon prošlotjednog četvrtfinala Barcelone, još jednom pokazao da se dobro osjeća i na zemlji.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

U prvom setu presudio je Karlovićev break za vodstvo od 4:2, dok u drugom nije bilo gubitaka servisa, čak ni break-lopti. Nešto bliži breaku bio je četvrtopostavljeni Nijemac, koji je u desetom gemu stigao do 0:30 i dva izjednačenja, a dva gema kasnije imao 15:30, no u oba slučaja nije mogao puno protiv Karlovih odličnih servisa kad god se našao pod pritiskom.

Treći hrvatski reket zaokružio je uspješan nastup u tie-breaku, kojeg je prelomio s dva mini-breaka za vodstvo od 6:2. Haas to više nije mogao nadoknaditi, do kraja je dobio samo svoj servis-poen za smanjenje na 6:3.

Nakon što je sredio četvrtog nositelja, Ivo će se i u svom drugom nastupu, u osmini finala, sresti s njemačkim igračem. Čeka ga Björn Phau, 69. na svijetu, koji je u dvoboju domaćih predstavnika prošao predajom lucky losera Tomasa Behrenda nakon samo pet gemova, pri zaostatku od 3:2.

Iznenađenje dana ipak nisu bili ni Karlovićeva pobjeda, ni Ančićev poraz, već novo razočaranje prvog nositelja Guillerma Corije, koji se i dalje jako muči u potrazi za pravom formom (prvenstveno servisom). Argentinac je danas naletio na malo poznatog domaćeg kvalifikanta Denisa Gremelmayra, 132. na svijetu, koji ga je ispratio u tri seta, s 3:6, 6:2 i 6:3.

ATP München, 2.5.2006., prvo kolo: Gremelmayr (Njemačka, Q) - Coria (Argentina, 1) 3:6, 6:2, 6:3, Peya (Austrija, Q) - Kindlmann (Njemačka, Q) 6:3, 6:4, Ramirez Hidalgo (Španjolska) - Summerer (Njemačka, Q) 6:1, 6:2, O. Rochus (Belgija, 5) - Silva (Brazil, LL) 6:2, 6:3, Karlović (Hrvatska) - Haas (Njemačka, 4) 6:3, 7:6(3), Phau (Njemačka) - Behrend (Njemačka, LL) 3:2, predaja Behrenda, Greul (Njemačka, WC) - Pašanski (SiCG) 6:3, 6:7(0), 7:6(8), Melzer (Austrija) - Južnji (Rusija, 7) 6:3, 6:4, Waske (Njemačka, WC) - Mayer (Njemačka) 7:6(4), 6:3, J. Nieminen (Finska, 3) - Pavel (Rumunjska) 7:6(7), 7:6(7), Söderling (Švedska) - Serra (Francuska, 8) 6:7(6), 7:5, 6:4, Kohlschreiber (Njemačka) - Ančić (Hrvatska, 2) 7:6(3), 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!