Tenis

Ivo i Mario u Njemačkoj, Ana u Portugalu

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.05.2006.

Novi teniski tjedan donosi četiri turnira, a na dva će biti aktivni naši igrači. U Münchenu igraju Ivo Karlović i Mario Ančić dok u Estorilu nastupa Ana Vrljić...

Mario Ančić vraća se nakon ozljede na ATP turniru u Münchenu. U Münchenu Ančić je postavljen za drugog nositelja, a u prvom kolu igrat će protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera. 86. igrač svijeta prošli tjedan je igrao na Challengeru u Chiassu gdje je poražen u drugom kolu od Talijana Azzara. S Ančićem još nije igrao. Ako pobijedi, Ančić će igrati protiv boljeg iz dvoboja Andreasa Becka i Jana Hernycha.

Ivo Karlović također igra u Münchenu, ali u prvom kolu imat će dosta teži posao. Protivnik mu je također Nijemac Tommy Haas. S Haasom je dosad igrao dva puta i upisao pobjedu i poraz. Jedinu pobjedu upisao je prije dvije godine u Rimu na zemlji. Puno lakši posao Ivu bi čekao u drugom kolu gdje bi igrao s boljim iz dvoboja Phaua i nekog iz kvalifikacija.

Karlović je prijavljen i u turniru parova i to s već stalnim partnerom Južnoafrikancem Haagardom. Postavljeni su za druge nositelje, a u prvom kolu čekaju ih Švicarac Allegro i Mihail Južnji. Oni će na teren već u ponedjeljak i to kao drugi meč dana na terenu broj osam. Prije njih igrat će kvalifikacijski dvoboj Alexander Peya i Julio Silva.

Od tenisačica ovog tjedna na najvišem nivou aktivna je tek mlada Ana Vrljić. Ana nastupa na WTA turniru u Estorilu gdje je već propla dva kola kvalifikacija. U prvom kolu bila je bolja od osme nositeljice Anne Kremer iz Luksemburga, a u drugom kolu od Estonke Margit Ruutel. U posljednjem krugu kvalifikacija očekuje ju dvoboj s Indijkom Shikhom Uberoi. One će na teren u ponedjeljak u prvom meču dana na terenu broj tri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!