Tenis

Nieminen ne posustaje

Ivor Krapac • četvrtak, 04.05.2006.

Treći nositelj Jarkko Nieminen prošao je i drugu prepreku na 323.250 $ vrijednom ATP turniru na crvenoj zemlji Münchena. Ljevoruki Finac je u osmini finala sa 7:6(2) i 6:3 bio bolji od njemačkog wild-carda Alexandera Waskea. U četvrtfinale su se probili i Robin Vik, Kristof Vliegen i Philipp Kohlschreiber...

Nieminen je riješio stvar protiv Waskea uz nešto više problema samo u prvom setu, u kojem je nadoknadio rani break zaostatka, pa zaključio u jednosmjernom tie-breaku. U drugom setu Fincu je bio dovoljan još jedan break, u četvrtom gemu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Treći nositelj tako je potvrdio solidnu formu na zemljanoj podlozi. Prvu naznaku da se zahuktava dobili smo prošlog tjedna u Barceloni, kad je došao do četvrtfinala i u toj fazi turnira u tri seta namučio Rafaela Nadala.

Nieminenov idući suparnik bit će Čeh Robin Vik, koji je u drugom kolu sa 7:6(3), 4:6 i 6:4 svladao Argentinca Juana Monaca. Viku je ovo drugo četvrtfinale sezone, nakon što je krajem veljače u Dubaiju izgubio od Rogera Federera.

U srijedu smo doznali još jedan četvrtfinalni par. Za prolaz u polufinale borit će se Belgijac Kristof Vliegen i Nijemac Philipp Kohlschreiber, krvnik Marija Ančića, koji su u osmini finala slavili u tri seta, uz preokret nakon izgubljenog prvog.

Vliegen je s 5:7, 6:3 i 6:2 bio bolji od Robina Söderlinga, dok je Kohlschreiber svoje mjesto rezervirao s 3:6, 6:0 i 7:5 protiv Jana Hernycha. Presudio je izjednačeni treći set, u kojem je Hernych prvo imao break prednosti, potom dostizao break zaostatka, da bi na koncu ipak pao u završnici, gubitkom servisa u posljednjem gemu.

Četvrtak nam donosi drugi nastup Ive Karlovića. Jedini preostali hrvatski predstavnik će se u drugom meču dana na središnjem terenu, ne prije 14 sati, susresti s Nijemcem Björnom Phauom.

ATP München, 3.5.2006., osmina finala: Vik (Češka) - Monaco (Argentina) 7:6(3), 4:6, 6:4, J. Nieminen (Finska, 3) - Waske (Njemačka, WC) 7:6(2), 6:3, Vliegen (Belgija) - Söderling (Švedska) 5:7, 6:3, 6:2, Kohlschreiber (Njemačka) - Hernych (Češka) 3:6, 6:0, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!