Ostali sportovi

Mirko Filipović prelazi u UFC?!

Igor Jurišić • četvrtak, 14.12.2006.

Ako je vjerovati pisanju Sherdoga, najeminentnijeg ultimate fight portala u svijetu, onda bi naš najbolji borac Mirko "Crocop" Filipović svoju karijeru trebao nastaviti pod okriljem najjače američke ultimate fight organizacije, UFC-a...

Već neko vrijeme u MMA svijetu kruže glasine kako Crocop ima ozbiljnu ponudu američke organizacije, a stvari su se dodatno zakuhale iznenadnim odustajanjem Crocopa od PRIDE-ovog novogodišnjeg turnira. Prema pisanju Sherdoga, iz samog Mirkovog kampa do njih je došla informacija da naš borac definitivno potpisuje za UFC. Također se spominje da će UFC za prijelaz našeg borca iskrcati rekordnu sumu, dosad nezabilježenu u svijetu mješovitih borilačkih vještina.

Slika 1 od 2.

Zasada još uvijek nema službene potvrde ove informacije, niti na UFC-ovoj internet stranici, kao ni na Mirkovim službenim stranicama. Čelni čovjek UFC organizacije Dana White također je odbio davati bilo kakve izjave, stoga ovu vijest uzmimo sa određenom zadrškom, barem dok se službeno ne oglasi jedna od zainteresiranih strana.

Ukoliko se ova vijest stvarno pokaže istinitom, ovaj transfer bi mogao značiti značajan rebalans snaga između najjačih MMA organizacija. PRIDE je dosad bio neprikosnoven u teškoj kategoriji, no u zadnje vrijeme uz njih se veže sve više afera i problema i sad već ne bi bilo veliko iznenađenje da borci počnu napuštati tu organizaciju. Nedavno je aktualni prvak Fedor Emelianenko pristao odraditi poneku borbu pod okriljem Bodog organizacije, a Mirkov odlazak bi bio još jedan težak udarac za japansku organizaciju.

Prvi Mirkov u UFC oktagonu trebao bi se dogoditi u veljači iduće godine, a kao prvi protivnik spominje se perspektivni i dosad neporaženi mladi borac Jake O'Brien. S obzirom na kvalitetu boraca u UFC teškoj kategoriji, naš borac bi se vrlo brzo trebao uspeti na tron te kategorije. Aktulani prvak Tim Sylvia i drugorangirani Bjelorus Andrei Arlovski nisu borci za potcjenjivanje, ali ruku na srce, nisu ni Mirkov rang kvalitete. Jedini problem za našeg borca mogla bi predstavljati borba u kavezu, koji je potpuno novo okruženje sa svojim specifičnim zakonitostima, no ne sumnjamo da će se Crocop vrlo brzo priviknuti na novo okruženje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!