Ostali sportovi

Kako glupošću prokockati priliku života?

Igor Jurišić • nedjelja, 04.02.2007.

Zamislite situaciju da cijeli život trenirate za jedan jedini trenutak u životu, svaki dan prolijevate krv, znoj i suze i onda neshatljivom glupošću sav taj trud bacite u vodu....

Pitate se kako je to moguće? Odgovor na to pitanje dao nam je Travis Lutter, čovjek koji je večeras trebao biti izazivač aktualnom UFC prvaku u srednjeteškoj kategoriji Andersonu Silvi.

Lutter je do prilike za naslov došao kroz četvrtu sezonu reality showa The Ultimate fighter, gdje je morao živjeti i trenirati u istoj kući sa svojim protivnicima i na kraju trojicu od njih eliminirati da bi došao do prilike za titulu.

Vezane vijesti

Lutter je izdržao cijeli taj pakao Ultimate fighter kuće i poslije toga naporne pripreme za borbu života, da bi na kraju na vaganju imao jedan kilogram viška i zbog toga ostao bez mogućnosti napada na UFC titulu.

Naime, UFC pravila su rigorozna. Oba borca u trenutku vaganja su morala imati točno 185 funti. Silva je bez problema prošao vagu, dok se Lutterova brojka zaustavila na 187 funti. Imao je dva sata vremena da skine taj kilogram viška, no kako nije uspio u tome, borba za titulu je otpala.

Mala utjeha u svemu tome mu može biti, da će borbe ipak biti, samo neće odlučivati o tituli prvaka. Ukoliko Lutter izgubi, past će daleko u red za čekanje na novu šansu, a ukoliko pobijedi može samo ponovno dobiti onu šansu koju je već imao prije 24 sata.

I sve to zbog pišljivog kilograma viška. Ljudska glupost i neozbiljnost nekad znaju biti jako skupe...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!