Ostali sportovi

Težak poraz Mirka Filipovića

Igor Jurišić • subota, 21.04.2007.

Mirko Filipović nažalost nije uspio doći do mjesta prvog izazivača aktualnom UFC prvaku Randyu Coutureu. Od Mirka je večeras bolji bio opasni Brazilac Gabriel Gonzaga...

Po našeg borca bilo je kobno upravo njegovo najjače oružje, high kick, kojim je Gonzaga nokautirao našeg borca 9 sekundi prije kraja prve runde. Brazilac je perfektno odradio cijelu borbu, od samog početka do tog završnog udarca. Krenuo je puno agresivnije od Mirka i ručnim tehnikama pokušavao plasirati poneki udarac. Svi ti Gonzagini udarci su završavali u praznom, no već od starta je dao našem borcu do znanja da se zbilja ne boji razmjenjivati udarce s njim i da se prilično komotno osjeća na u stojećoj borbi.

Jedan od ključnih trenutaka meča zbio se sredinom prve runde kada Gonzaga hvata jedan pokušaj middle kicka našeg borca i ruši ga u parter. Borci završavaju u Mirkovom gardu, a Gonzaga bez imalo oklijevanja zasipa arkadu našeg borca udarcima laktovima u nadi da će otvoriti poneku posjekotinu, što mu na koncu i polazi za rukom.

Ti udarci laktovima nisu ozbiljnije uzdrmali našeg borca u smislu prijetnje nokauta, no zato su prilično često prolazili i oduzimali mu snagu te je bilo jasno vidljivo da Mirko nije naviknut na udarce laktovima, budući da su bili zabranjeni u Prideovom ringu gdje se Mirko dosad borio. Dvadesetak sekundi prije kraja prve runde sudac Herb Dean vraća borce u stojeći položaj, što su svi Mirkovi navijači popratili sa olakšanjem, očekujući da će Mirko konačno doći do izražaja u svom elementu. Nažalost, ta odluka se pokazala kobnom po Mirka. Devet sekundi prije kraja uslijedio je munjevit desni high kick Gabriela Gonzage koji je istog časa nokautirao našeg borca. Prije nego je sudac uskočio, Gonzaga je stigao zadati još jedan udarac šakom, ali već opisani high kick je bio više nego dovoljan da onesposobi našeg borca.

Ovim porazom Mirko je nažalost izgubio priliku za napad na UFC titulu. Protivnik Randyu Coutureu sada će biti Gabriel Gonzaga, no ruku na srce, mora se priznati da je Brazilac svojom izvedbom nedvojbeno zaslužio čast da izazove najpopularnijeg UFC prvaka. Mirku po ugovoru preostaje još nekoliko borbi u UFC organizaciji, a u kojem smjeru će ići njegova karijera nakon ovog poraza trenutno vjerojatno nitko ne zna, pa čak ni UFC predsjednik Dana White kojem vjerojatno nije ni na kraj pameti bio ovakav ishod meča.

S obzirom da je Cro Cop najskuplja UFC-ova investicija, za očekivati je da još nije rekao posljednju riječ i ne bi bilo čudno da dobije novu priliku za naslov, ali vjerojatno će za tu priliku morati pobijediti najbolje borce što ih UFC ima, borce poput Arlovskog, Sylvie, nove akvizicije Minotaura i sličnih. No pustimo sad priče rekla-kazala i sačekajmo da se dojmovi slegnu. Već sljedećih dana se očekuju prve reakcije čelnih ljudi UFC-a, nakon čega ćemo biti puno pametniji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!