SP 2006.

Lehmannu njemačka 'jedinica', Kahn razočaran

Tomislav Pacak • petak, 07.04.2006.

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Jurgen Klinsmann konačno je donio najvažniju 'kadrovsku' odluku vezanu uz svoju momčad uoči Svjetskog prvenstva - vrata "Elfa" će na SP-u čuvati golman Arsenala Jens Lehmann...

Lehmann je dobio prednost pred Oliverom Kahnom, junakom njemačkog prodora u finale SP-a prije četiri godine u Koreji i Japanu. Lehmann i Kahn od početka Klinssmanovog mandata vode veliku privatnu bitku, kako na travnjaku tako i u medijima gdje su nerijetko prelazili granicu dobrog ukusa u vlastitoj promociji.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Na kraju te bespoštedne borbe, pobjednik je Lehmann, a čini se da je presudila njegova odlična forma u dresu Arsenala posljednjih mjeseci. Rekordno dugi niz bez primljenog pogotka u Ligi prvaka sigurno je impresionirao Klinssmana, dok s druge strane Kahn nije briljirao u dresu Bayerna.

"Ovo je bila najteža odluka koju sam morao donijeti kao trener. Nakon posljednje prijateljske utakmice protiv SAD-a oprezno smo analizirali sve što se dogodilo u protekla 22 mjeseca i sada smo donijeli odluku.", izjavio je Klinssman.

Odluku je pobliže objasnio Andreas Kopke, trener vratara u reprezentaciji: "Oba vratara imaju izvanserijske mogućnosti, ali uvjereni smo kako se Lehmann bolje uklapa u našu filozofiju."

Bayernova 'jedinica' bila je izrazito razočarana odlukom izbornika: "Iznenađen sam odlukom i apsolutno razočaran. Sada ću razmotriti svoju budućnost uz nacionalnu momčad te ću objaviti svoju odluku za nekoliko tjedana. U međuvremenu ću se u potpunosti koncentrirati na svoje dužnosti u Bayernu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!