Ostali sportovi

Gatlin svjetski rekorder na 100 metara

Tomislav Pacak • petak, 12.05.2006.

Najavio je to prije tjedan dana, a za razliku od mnogih drugih - svoje riječi potvrdio je na stazi. Američki sprinter Justin Gatlin srušio je u Dohi svjetski rekord na 100 metara, te sada s 9.76 drži najbolje vrijeme svih vremena u disciplini koja je uvijek nosila posebnu važnost u "kraljici sportova"...

Gatlin je prije tjedan dana u Osaki rekao kako osjeća da bi uskoro mogao srušiti svjetski rekord koji je s vremenom od 9.77 držao Asafa Powell. Galtina osjećaj nije varao, u Kataru je trčao fantastično te je za jednu stotinku 'skinuo' vrijeme svog velikog rivala s Jamajke.

Prvi međusobni okršaj dvojice sjajnih sprintera mogao bi se dogoditi 11. lipnja u Gatesheadu u Engleskoj, a s obzirom na formu i Gatlina, ali i Powella, ne bi čudilo ako jedan drugog natjeraju na novi svjetski rekord.

Gatlin sada ima sve argumente za izjavu da je najbolji na svijetu: "Najbolji sam jer sam olimpijski pobjednik, svjetski prvak i sada svjetski rekorder. Mislio sam da ću to napraviti i ispunio sam svoju riječ. Ja sam osoba koja voli izazove i moje ubrzanje danas je bilo fenomenalno."

Rekord je posvetio Bogu i roditeljima, a i sam smatra kako bi rekord mogao opet pasti ove godine: "Vrijeme bi se moglo još poboljšati kasnije ove sezone, vjerojatno u Europi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!