SP 2006.

Trostruki svjetski prvaci protiv debitanata, Česi na Amerikance

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 12.06.2006.

Amerikanci počinju novi pohod «na svijet». Na putu im stoje uvijek dobri Česi koji sigurno kao i Amerikanci sebe vide u drugom krugu. Talijani kao trostruki svjetski prvaci dočekuju reprezentaciju Gane koja do sada nikada nije nastupila na Svjetskim prvenstvima...

Hanover, 12.lipanj., 21.00h, Italija - Gana:

Talijani sa Tottijem u početnoj postavi nametnuti će vjerojatno odmah od početka svoj tempo. Trostruki svjetski prvaci poznati su po tome da iako ne briljiraju u skupinama, uvijek se nađu na popisu putnika za osminu finala. Lippi neće moći računati na Zambrottu, ali zato se Romin kapetan oporavio maksimalno, baš kao i Nesta. Gana će najviše očekivati od svojih najboljih pojedinaca kao što su Michael Essien, Samuel Kuffour i Suley Muntarija. Čeka nas zanimljiva utakmica u kojoj nitko nema pravo na grešku.

Gelsenkirchen, 12.lipanj., 18.00h, SAD - Češka:

Amerikanci će u utakmici protiv Češke tražiti prvu pobjedu na Svjetskim prvenstvima koja su se odigravala na europskom tlu. Posao im neće biti lagan jer Češka sigurno neće dopustiti da se to dogodi baš protiv njih. SAD svoje adute vidi u mladoj momčadi obogaćenoj iskustvom nekih igrača kao što su Claudio Reyna i Brian McBride. Osim njih potentna opasnost po vrata Petra Cecha biti će najbolja mlada nada iz Japana/Koreje Landon Donovan. Česi imaju iskusnu momčad punu snažnih pojedinaca. Ne treba trošiti riječi na igrače poput Nedveda, Rošickog, Kollera i Baroša. Amerikanci ulaze u utakmicu ambiciozno dok su Česi favoriti samo na papiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!