SP 2006.

Eriksson: "Moramo igrati bolje da bi osvojili SP"

Vedran Stilin • subota, 10.06.2006.

Nakon minimalne pobjede Engleske protiv Paragvaja (1:0) izbornici su bili različitog raspoloženja. Tako je Sven-Goran Eriksson naglašavao kako Engleska može i mora igrati bolje, dok je Anibalu Ruizu ostalo samo da razmišlja što bi se dogodilo da nisu primili rani pogodak…

Sven-Goran Eriksson, engleski izbornik: "Do negdje 40. minute igrali smo nogomet kakav bismo uvijek trebali igrati i u tom periodu smo trebali postići više pogodaka. Ipak, pred sam kraj poluvremena i većim dijelom drugog igra je bila dosta izjednačena. Obrana nam je odlično funkcionirala i tako bez većih problema zaustavljali paragvajske napade. Na kraju, prezadovoljan sam s tri boda jer prije četiri godine krenuli smo remijem, a prije dvije na EP protiv Francuske porazom. Međutim, svjestan sam da moramo igrati puno bolje ukoliko želimo osvojiti Svjetsko prvenstvo. Početak svakog natjecanja je težak, pogledajte samo kako je Kostarika protiv Njemačke imala priliku iznenaditi sve do 85. minute susreta ili poraz Poljaka protiv Ekvadora."

Anibal Riuz, paragvajski izbornik: "Nažalost, trebalo nam je 15 minuta da uđemo u utakmicu. Nismo mogli postići pogodak, ali ne možemo biti zadovoljni. Ipak, moramo se pomiriti s činjenicom da samo igrali protiv jedne odlične momčadi sa sjajnim individualcima. Smatram kako smo od 15. minute krenuli igrati bolje, ali nažalost pogreška se dogodila na samom početku utakmice. Engleska je odlična momčad i zaista je pohvalno što smo uspijevali igrati na njihovom nivou, ali uz sve to trebali smo odigrati puno bolje u drugom dijelu. U svlačionici sam svojim igračima rekao da su odigrali dobru utakmicu, ali ne i odličnu jer nismo osvojili bodove. Na kraju, mislim kako smo sposobni upisati dva dobra rezultata u sljedećim utakmicama i tako izboriti osminu finala."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!