SP 2006.

Beenhakker: "Jako sam ponosan na svoju momčad"

Vedran Stilin • četvrtak, 15.06.2006.

Iako su izgubili susret protiv Engleske, izbornik Trinidad i Tobaga Leo Beenhakker nakon dvoboja je izjavio kako je jako ponosan na svoju momčad koja je jako dugo odoljevala engleskim napadima…

Sven Goran Eriksson, engleski izbornik: "Imali smo dosta prilika u prvih 80 minuta koje nismo iskoristili. Trinidad i Tobago se u nekim situacijama branio sa osam, devet, čak i deset igrača. Pokazali su odličnu disciplinu i veliku snagu, ali na sreću i mi smo pokazali strpljenje što nam je donijelo zasluženu pobjedu. Jako sam sretan što je Wayne Rooney ponovno u punom pogonu i da je danas odigrao 30 minuta. Znam da još nije maksimalno spreman, ali nakon šestotjedne stanke niti ne može biti. Sada nam preostaje da se pripremimo za Švedsku koju nismo svladali već dugo vremena."

Leo Beenhakker, izbornik Trinidad i Tobaga: "Jako sam ponosan na zalaganje moje momčadi, ali naravno i razočaran konačnim ishodom. Igrali smo hrabro i strastveno što je bio i jedini način da se dostojno suprotstavi Engleskoj. Znali smo da se moramo organizirati tako da dugo zadržimo «nulu» na semaforu, što nam je skoro i uspjelo do samoga kraja. Bilo je teško vidjeti kada smo dobili taj prvi gol i nije iznenađenje da je i druga lopta ušla u našu mrežu. Mislim da su Englezi znali gubiti i strpljenje da postignu gol, ali naravno dominirali su susretom te svakako zaslužili ovu pobjedu. Želim im sve najbolje u narednim susretima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!