SP 2006.

Tužni Paragvajci napuštaju SP

Ivana Strahija • petak, 16.06.2006.

Iako im do kraja natjecanja preostaje još susret s Trinidadom i Tobagom, Paragvajci će nakon 20. lipnja utakmice Svjetskog prvenstva pratiti tek sa tribina...

Nakon lavovske borbe i dobrog pariranja Šveđanima Paragvajci će se ipak morati oprostiti od daljnjeg natjecanja na Svjetskom prvenstvu: "Jako mi je teško, a svi su moji igrači tužni", kazao je paragvajski izbornik Anibal Ruiz. "Nakon ovakve igre zaslužili smo bod, no izgleda da nismo imali dovoljno sreće. Ipak, valja priznati da su Šveđani bili teški protivnici, a svakako su imali i više prigoda. Iako je gol 'visio u zraku' mi smo se nadali da ćemo izdržati do kraja susreta s netaknutom mrežom", završio je Ruiz.

Pad motivacije kod paragvajske momčadi mogao bi se loše odraziti na momčad Švedske. Oni naime, moraju računati na loš rezultat susreta Paragvaja i Trinidada, ili pak s Engleskom odigrati najmanje neriješeno. Izbornik Lars Lagerback siguran je ipak da će pobjeda nad Paragvajom podići moral švedske ekipe: "Svaka je pobjeda dobra za moral momčadi, a vrlo je vidljiva bila razlika u raspoloženju mojih igrača prije i poslije susreta", objasnio je Lagerback.

Najbolji igrač Švedske u ovoj utakmici bio je strijelac pobjedničkog gola, Fredrik Ljungberg: "Moram priznati da sam se bojao da opet ne ostanemo na 0:0. Odahnuo sam nakon pogotka, no treba reći da nas još uvijek muči završnica. Ako to popravimo do 20. lipnja, moglo bi se dogoditi da čak pobijedimo Englesku, jer stvaramo zbilja mnogo prilika", rekao je Ljungberg. (Ivana Strahija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Top temaSP 2006.Ostali

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!