SP 2006.

Švedska ili Trinidad pitanje je sad?

Vedran Stilin • utorak, 20.06.2006.

Ostalo je još 90 minuta skupine B nakon kojih ćemo znati koja reprezentacija će uz Englesku vidjeti drugi krug natjecanja, a koja će uz već otpisani Paragvaj odjaviti svoje njemačko boravište…

U igri za drugu poziciju B skupine ostale su reprezentacija Švedske i Trinidada i Tobaga. Upravo su ove dvije momčadi u prvom kolu remizirale (0:0), da bi drugom Švedska kasnim pogotkom Ljungberga uknjižila važna tri boda boda protiv Paragvaja. Trinidad se taj isti dan hrabro borio s Englezima i na kraju nesretno izgubio.

Köln, 21 sat: Engleska - Švedska

Dvoboj kojega su od prvih dana očekivali svi zaljubljenici ovog sporta možda i neće biti toliko atraktivan s obzirom da se Englezi već okreću drugoj fazi natjecanja, dok će Švedskoj vrlo vjerojatno i bod donijeti plasman na drugu poziciju. Ipak, dosta toga će ovisiti o utakmici Njemačka - Ekvador koja se igra u 16 sati. Njihov međusobni ogled razriješit će pitanje prvoplasirane momčadi skupine A koja se u osmini finala križa s ovom skupinom. Englezi će zasigurno željeti izbjeći Njemačku tako da bi u slučaju slavlja domaćina "Otočani" morali jurišati na pobjedu ili barem remi kako bi u završnici išli na Ekvador. Povijest je protiv njih jer u utakmicama sa Šveđanima nisu okusili slast pobjede već punih 38 godina.

Što se tiče samog dvoboja europskih velikana treba naglasiti da će Englezi napokon imati u potpunosti spreman napadački dvojac Owen - Rooney. To je svakako ohrabrujuća vijest za reprezentaciju koja slovi za jednog od najvećih favorita turnira. S druge strane Švedska prema najavama nema namjeru bazirati se na čuvanje sigurne "nule", ali pravu taktiku izbornik Lagerback otkrit će nakon što bude poznat rezultat već prije spomenute utakmice A skupine.

Kaiserslautern, 21 sat: Trinidad i Tobago - Ekvador

Iako su prije početka prvenstva nazivani "zalutalim indijancima" Trinidad i Tobago još uvijek živi san o prolasku u daljnju fazu natjecanja. Malo tko je mogao očekivati da će ova karipska momčad u posljednjih 90 minuta ući s prilikom da prođe među 16 najboljih. Na putu prema tom velikom ostvarenju stajat će Paragvaj, dok će o dosta stvari odlučivati i dvoboj Šveđana i Engleza.

S druge strane Paragvaj je na Prvenstvo stigao u pomlađenom sastavu jer je namjera stvoriti uglednu momčad za budućnost. Na njihovu žalost u 180 minuta još uvijek nisu postigli pogodak svojim suparnicima, ali zato su primili dva nesretna. Bez obzira što im ovaj dvoboj ne donosi ništa, Svjetsko prvenstvo igra se samo jednom u četiri godine te se svaka utakmica gleda kao novo dokazivanje. Igrački motiv zasigurno nije na najvišoj razini, ali teško je povjerovati da će Paragvaj napustiti Njemačku bez "ispaljenog metka", pa makar on nanio štetu hrabrom i iznenađujuće dobrom Trinidadu i Tobagu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!