SP 2006.

Sve u rukama Nizozemaca i Argentine

Hrvoje Vuković • petak, 16.06.2006.

Prvu meč loptu za prolazak u osminu finala imati će danas Nizozemska i Argentina. Naime, pobijede li Nizozemci Obalu Bjelokosti, a Argentinci budu bolji od Srbije i Crne Gore glavni "problem" skupine C bit će riješen...

Skupina C, 16.6.2006, 2.kolo, 15.00h: Argentina - SiCG

Nakon što su jedini doputovali na Prvenstvo s 22 igrača, reprezentativci SiCG smanjili su broj na 21 zahvaljujući ozljedi Nemanje Vidića. Da stvar bude gora, Vidić je jedan od najboljih igrača na kojemu su gradili sav optimizam za Njemačku i bit će zanimljivo vidjeti mogu li se izabranici Ilije Petkovića srediti za meč odluke protiv Argentine. U utakmici protiv Nizozemske nisu se baš istaknuli na napadačkom planu, a upravo su im golovi potrebni 'ko ozeblima sunce žele li produžiti putovanje po Njemačkoj i upoznati još koji stadion.

S druge strane pak, Argentina također nije briljirala u prvoj utakmici, ali su bili prokleto efikasni i dobili susret na iskustvo. Protiv uzdrmane SiCG imaju zlatnu priliku osigurati drugi krug i skinuti ogroman uteg s leđa, pa nema sumnje kako će jurnuti po gol više. U argentinskom taboru najviše buke i prašine diglo se oko Lionela Messija čije se zdravstveno stanje krije gotovo i od njega samoga, pa je teško reći za koju će fazu natjecanja mlada zvijezda biti spremna. No, i bez njega argentinska napast na poklon je dobila ulogu favorita, koju će biti itekako teško opravdati protiv jedne od najboljih europskih obrana.

Skupina C, 16.6.2006, 2.kolo, 18.00h: Nizozemska - Obala Bjelokosti

Još jedna reprezentacija koja nije oduševila igrom koju je na kraju "zataškao" rezultat zasigurno je Nizozemska. U prvom susretu spasio ih je Arjen Robben, ali svi su svjesni kako s takvom predstavom neće dogurati do toliko željenog naslova i stoga se protiv Obale Bjelokosti očekuje bitno drugačiji pristup i igra, ona prepoznatljiva igra koja ih je zavukla u srca nogometnih znalaca. Također imaju tri boda i eventualno slavlje nad Obalom Bjelokosti gura ih stepenicu bliže najvrijednijoj svjetskoj "kanti". Bod isto ne bi bio loš, ali ipak vjerujemo da će se držati one stare "ne ostavljaj za sutra...".

Uz Hrvatsku vjerojatno jedina poražena reprezentacija u prvom kolu koja je oduševila prikazanim. Stvarali su šanse, postavili se drsko favoriziranim Argentincima i da je bilo više nogometne pravde vjerojatno bi oni odozgo gledali ostatak društva u skupini C. Ovako, trebaju sva tri boda protiv Nizozemske iako imaju nekakve šanse i s jednim. Teško da mogu ponoviti sve one promašaje i neopreznosti iz susreta s Argentinom, pa ih definitivno ne smijemo otpisati. Već su na otvaranju pokazali kako se ne boje "velikih", sigurno će i protiv Europljana dati sve od sebe, pitanje je samo da li će to biti dovoljno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!