SP 2006.

Nizozemci i Argentina bez "štete", SiCG spašava obraz

Hrvoje Vuković • srijeda, 21.06.2006.

Križaljka u skupini C već odavno je riješena, još se samo čeka "glavni dobitnik" koji bi u osmini finala "na zub" dočekao nešto lakšeg protivnika - makar je to u završnicama ovakvih prvenstava uvijek nezahvalna prognoza. Argentina ili Nizozemska, otvorena borba i veliki užitak za nogometne fanatatike, dok će u njihovoj sjeni za utješnu nagradu igrati SiCG i Obala Bjelokosti...

Frankfurt, 21.00h: Argentina - Nizozemska

Lupite li bez razmišljanja kako je ovo creme de la creme Prvenstva, nećete zalutati daleko od istine. Možda je dvoboj Niozemske i Argentine izgubio nijansu neizvjesnosti, pošto su se i jedni i drugi već ugodno smjestili na nedodirljiva prva dva mjesta, ipak se ne igra za "drveni pehar"; prva pozicija ipak najvjerojatnije nosi Portugal u drugom smjeru. Argentinci su uz Španjolce apsolutno pokazali najviše i zahvaljujući "masakru" naših susjeda ne trebaju više od boda protiv Nizozemaca, koji ne briljiraju toliko igrom koliko rezultatima.

Van Basten vjerojatno još i sada razmišlja treba li od prve minute ubaciti , čije se ime sve glasnije spominje u kombinaciji s početnom postavom. Svima je jasno da na SP-u nizozemski trener iza sebe ima tek dvije blijede kopije Michelsovog "totalnog nogometa" kojemu toliko teži, no ipak se čini kako će protiv Argentine prevladati razum, a ne srce, pa će tako na prisilni odmor zbog straha od kartona Van Bronckhorst, Van Bommel, Heitinga, Robben, Mathijsen i Boulahrouz. S druge strane i Pekerman će biti široke ruke, pa će vrlo vjerojatno teren s krive strane gledati Saviola, Heinze, Gonzalez i Crespo čime će dvoboj ovih dvaju divova biti itekako osakaćen i lišen dijela majstorija, no to sigurno nije razlog da ugasite televizor.

Munchen, 21.00h: SiCG - Obala Bjelokosti

Iako su po bodovima potpuno poravnate, ove dvije reprezentacije ostavile su kompletno kontrastan dojam na Prvenstvu. SICG je posljednjim porazom pribijena na "stup srama", ne toliko zbog rezultata koliko zbog nezalaganja i anemičnosti na terenu što njiihovi navijači i mediji jednostavno nisu mogli progutati. Obala Bjelokosti je pak ostala uskraćena za koju "normalniju" sudačku odluku i gredu, no po igri su apsolutno oduševili i potpuno ravnopravno parirali i Nizozemskoj i Argentini.

"Plavi" su u rasulu i najradije bi već sada pobjegli doma, makar ih tamo sigurno neće dočekati s cvijećem. Svi bijegovi, ozljede, crveni kartoni i porazi ispremiješali su im taktičke kombinacije i pitanje je kakvu će Petković šarenu družinu izvući za posljednji čin svoje izborničke koračnice. Presudit će dakako ono zrno motiva više, a poznavajući balkanski mentalitet ne bi trebalo čuditi ako Afrikanci osvoje "povijesno" treće mjesto. Ipak, i SiCG bi mogla barem malo popraviti katastrofalan dojam, pa tako niti oni nisu "cijepljeni" protiv poneke dobre utakmice, nadaju se već one današnje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!