Ostali sportovi

Blanka u Dohi otvara ljetnu sezonu

Sportnet • četvrtak, 11.05.2006.

Nakon impresivnog ulaska u 2006. godinu, kada je na dvoranskim mitinzima rušila rekord za rekordom, a na Svjetskom prvenstvu u Moskvi se okrunila srebrnom medaljom, Blanka Vlašić ovog tjedna kreće s natjecanjima u ljetnoj sezoni, na stadionima...

Prvi put Blanka će nastupati na ovom mitingu u egzotičnoj Dohi, na Qatar Athletics Super Grand Prixu.

Impresivni hotel Sheraton sa svom neobičnom okolinom, vrućina i more na 28 stupnjeva, hlad palmi i hotelskih bazena, tradicionalna odjeća koju će nositi na zabavi večer prije, odlična konkurencija su uvod u tradicionalni veliki internacionalni miting u Dohi koji će se održati u petak,12.svibnja.

Natjecanje u skoku u vis započet će u 18.30 sati po našem vremenu, a konkurencija će biti iznimna:

Kajsa Berquist, Šveđanka koja nas je ove zime oduševila skokom iznad svjetskog dvoranskog rekorda 208 cm, prošlogodišnja svjetska prvakinja iz Helsinkija i može se već sada kazati ikona ženkog skoka u vis.

Ruth Beitia, visoka Španjolka, brončana u Moskvi na dvoranskom Svjetskom prvenstvu, djevojka koja je već preskakala 2 m.

Tia Helebaut, Belgijka koja je ove zime višekratno rušila nacionalni rekord Belgije i koja sa novim ambicijama ulazi u drugi dio sezone.

Emma Green, Šveđanka koja je u Helsinkiju prošle godine iznenadila uzevši broncu na Svjetskom prvenstvu.

Ammy Accuf, Amerikanka koja se okušala i kao manekenka, čiji je osobni rezultat 201 cm respektabilan. Ona je trenutno druga na svjetskim tablicama nastupa na otvorenom.

Marina Kutsova, Ruskinja, koja je nakon prošlogodišnje operacije najavila veliki povratak.Ona je osvajačica čitavog niza odličja na velikim natjecanjima, a njen osobni rekord je 202 cm.

Blanka je stigla u Dohu u pratnji trenera Marinovića, nakon šestotjednih napornih priprema, te sigurno nije u punoj natjecateljskoj formi. Ipak njen standardni natjecateljski potencijal daje nam za pravo da se nadamo postolju.

Teško je kazati za koji nivo rezultata je Blanka sada spremna, posebno ako je motivirana konkurencijom kao što će biti u Dohi, ali je sigurno da će sigurno doći do promjena u "Top Ten" poretku svjetske liste na kojoj vodeće mjesto drži Amerikanka Howard sa 2 m , a na drugoj poziciji je na Amy Accuf sa 195 cm.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!