Tenis

Čileanci otvorili hrvatsku skupinu

Ivor Krapac • nedjelja, 21.05.2006.

Reprezentativci Čilea uspješno su otvorili nastup u Plavoj skupini World Team Cupa u Düsseldorfu, u kojoj se nalazi i Hrvatska. Čileanci su s 3-0 bili bolji od Španjolaca...

Nicolas Massu i Fernando Gonzalez osigurali su pobjedu već nakon prva dva singla. Massu je sa 6:2, 4:6 i 6:4 bio bolji od Fernanda Verdasca, a Gonzalez se pobrinuo za 2-0 uz 7:5, 6:7(6) i 6:3 protiv Davida Ferrera. Za kraj priče ostali su parovi i dosta lak posao Paula Capdevillea i Adriana Garcije, 6:3 i 6:2 protiv Verdasca i Feliciana Lopeza.

Sutra nas čeka prvi nastup hrvatske reprezentacije. U prvom kolu na redu je dvoboj s Amerikancima, kojeg će u 13 sati otvoriti Ivan Ljubičić i James Blake. Iza njih slijede Ivo Karlović i Robby Ginepri.

Na kraju susreta odigrat će se parovi, u kojima će za Amerikance nastupiti Mike i Bob Bryan, dok hrvatska kombinacija još nije sasvim izvjesna. Ukoliko se Mario Ančić odmorio od ovotjednog puta do polufinala Hamburga, vjerojatno će zaigrati s Ljubičićem.

Plava skupina, prvo kolo: Čile - Španjolska 3-0.

Osim Čileanaca, uspješan start imali su i njemački reprezentativci, koji brane naslov. Domaći su u prvom kolu Crvene skupine došli do 2-1 protiv Talijana, uz odlučujući bod Michaela Kohlmanna i Alexandera Waskea, koji su u parovima proslavili 6:4 i 6:4 protiv Davidea Sanguinettija i Filippa Volandrija.

Prije odluke u posljednjem meču, Nijemce je u vodstvo doveo Nicolas Kiefer, sa 7:6(10) i 6:3 protiv Volandrija, dok je za Talijane poravnao Davide Sanguinetti, ubilježivši 6:3, 3:6 i 6:4 protiv Philippa Kohlschreibera.

Crvena skupina, prvo kolo: Njemačka - Italija 2-1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!