Tenis

Ljubo i Mario protiv Španjolaca

Ivor Krapac • utorak, 23.05.2006.

Nakon jučerašnje pobjede nad Amerikancima, hrvatsku reprezentaciju sutra očekuje drugi nastup u Plavoj skupini World Team Cupa u Düsseldorfu. Pred nama je susret sa Španjolcima, u kojem će glavnu ulogu imati Ivan Ljubičić i Mario Ančić...

Ogled Hrvatske i Španjolske će u 13 sati otvoriti Ljubičić i David Ferrer, dok su u drugom singlu nominirani Ančić i Feliciano Lopez. Mariju će to biti prvi nastup na ovom turniru; u jučerašnjem prvom kolu protiv Amerikanaca nije ga bilo zbog dodatnog dana odmora nakon prošlotjednog Masters Series polufinala u Hamburgu.

Za kraj susreta ostali su parovi, čiji će sastavi biti poznati tek uoči meča. Ukoliko je suditi po prvom kolu i pobjedi nad braćom Bryan, realno je očekivati da će za Hrvatsku nastupiti Ljubičić i Ivo Karlović, dok su kod Španjolaca u konkurenciji Ferrer, Lopez i Fernando Verdasco.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U utorak je na rasporedu bilo drugo kolo Crvene skupine. Nijemci i Česi došli su do svoje druge pobjede i time izborili izravni dvoboj za prolaz u finale, koji će se dogoditi u četvrtak.

Nijemci su s 2-1 nadjačali Argentinu, uz uvjerljive pobjede u posljednja dva meča. Argentince je u vodstvo doveo Jose Acasuso, s 4:6, 6:4 i 7:6(1) protiv Alexandera Waskea, dok je za domaće poravnao Nicolas Kiefer, s neočekivano glatkih 6:2 i 6:3 protiv ponovno slabog Gastona Gaudija. Argentincu je nakon novog razočaranja preostalo samo priznati da igra najlošije u karijeri.

Odlučujući njemački bod osigurali su Waske i Michael Kohlmann. Domaći dvojac proslavio je 6:3 i 6:3 protiv Davida Nalbandiana i Sebastiena Prieta.

Ogled Čeha i Talijana također je odlučen tek na kraju, u meču parova. Tomaš Berdych i Leoš Friedl su sa 6:2, 6:1 uništili Davidea Sanguinettija i Filippa Volandrija i time donijeli svojoj reprezentaciji konačnih 2-1.

Osim u paru, Berdych je bio uspješan i u singlu, sa 6:1 i 6:4 protiv Volandrija. Sanguinetti je osigurao privremeno talijansko izjednačenje sa 7:6(7), 2:6 i 6:4 protiv Robina Vika.

Crvena skupina, drugo kolo: Njemačka - Argentina 2-1, Češka - Italija 2-1.

Poredak:
1. Njemačka 2-0 (susreti) 4-2 (mečevi) 10-4 (setovi)
2. Češka 2-0 4-2 10-4
3. Argentina 0-2 2-4 4-10
4. Italija 0-2 2-4 4-10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!