Tenis

Mario i Federer treći na centru

Ivor Krapac • ponedjeljak, 05.06.2006.

Mario Ančić sutra će pokušati doći do svog drugog Grand Slam polufinala u karijeri, nakon Wimbledona iz 2004. godine. Marija u četvrtfinalu Roland Garrosa čeka veliki izazov protiv Rogera Federera, prvog na svijetu...

Ančić i Federer susrest će se u trećem meču iza podneva na terenu Philippea Chatriera, središnjem stadionu drugog Grand Slam turnira sezone. Program će u podne otvoriti Dinara Safina i Svjetlana Kuznjecova, a slijedi još još jedno žensko četvrtfinale, ogled Kim Clijsters i Martine Hingis.

Mario i Federer dosad su se sastali triput, uz 2-1 u korist prvog tenisača svijeta. Ančić je prije četiri godine slavio u prvom kolu Wimbledona, a Švicarac je svoje dvije pobjede ubilježio lani u Rotterdamu (7:5, 6:3) i na Masters Series turniru u Miamiju (6:3, 4:6, 6:4).

Antonio Veić nije prošao prvo kolo juniorskog turnira, na kojem je bio 16. nositelj. Sa 7:5 i 6:3 zaustavio ga je Čeh Michal Konecny.

Veić je imao više uspjeha u prvom kolu parova, u drugopostavljenoj hrvatskoj kombinaciji s Lukom Belićem. Antonio i Luka su sa 6:7(2), 7:5 i 6:1 bili bolji od španjolskog dvojca Javier Garrapiz-Borderias/Pere Riba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!