Ostali sportovi

Samba, Havaji i cure s Kanarskih otoka u Zagrebu

Bruno Blumenschein • nedjelja, 04.06.2006.

Niste bili na Jarunu od srijede do nedjelje? U tom slučaju ste propustili odličnu odbojku na pijesku, golišave plesačice, dobru glazbu, puno poklona i sve u svemu veliki spektakl koji je ponudio turnir odbojke na pijesku Vip Open 2006. Tko vam kriv, imate za čim žaliti...

Padala je kiša, daleko mi je, ne znam ništa o odbojci na pijesku, više volim nogomet. Sve su to izgovori koje pobijaju argumenti turnira odbojke na pijesku Vip Open 2006 koji je jedan od najjačih turnira u Svjetskoj seriji.

Argument broj 1: Odlična odbojka na pijesku

Slika 4 od 4.
Foto: Davor Sajko

Na jarunskim terenima ste mogli vidjeti najbolje igrače na svijetu atraktivnog sporta koji je zaludio cijeli svijet, a od 1996. godine je i olimpijski sport. Zagreb su tako posjetili i osvojili olimpijski pobjednici, svjetski prvaci, najpoznatiji igrači odbojke na pijesku Ricardo i Emanuel te Marcio i Fabio, najbolji američki igrači Lambert, Dalhauser te ostatak najboljih u svijetu. Pregršt atraktivnih poteza, uzbudljivih mečeva i zabave.

Argument broj 2: Atraktivne plesačice

Slika 5 od 5.

Došle su u Zagreb zagrijati atmosferu i uspjele su bez ikakve sumnje. Od prvog nastupa do same podjele medalja bile su najveći mamac očiju na Jarunu kao i na Player's partyju u subotu navečer. Donijele su atraktivnost i duh Kanarskih otoka, naravno "Staro češko girls". Njihova je odjeća više otkrivala nego sakrivala, a ono malo što bi odjeća sakrila, otkrio bi ples. (Slike ne šaljemo, ne smijemo, ne želimo, ne damo).

Argument broj 3: Odlični komentatori i DJ

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Znate onaj osjećaj kada ste na nekoj utakmici ili bilo kakvoj sportskoj priredbi, dobre ste volje, a nedostaje vam ono nešto da bi vas i sve oko vas dodatno podiglo? To "nešto" je Vip Open ponudio u vidu dva komentatora koji su dizali publiku na noge, komentirali poteze na terenu i objašnjavali pravila igre za one koji se tek upoznaju s odbojkom na pijesku. DJ Summer je i tijekom najkišovitijih trenutaka omogućavao da se zbilja osjeti "paklena vručina zagrebačkog pijeska" kako je išla reklama za turnir.

Argument broj 4: Popratni sadržaji

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Organizatori su se pobrinuli da u Zagreb donesu i sve ono što ide oko vrhunskog turnira iz Svjetske serije. Za mlađe su tu bile brojne nagradne igre, radionice, navijački rekviziti i sponzorski pokloni. Za nešto starije su tu bile plesačice (ima netko nešto protiv da ih ponovno spomenemo?) i partyji u sklopu turnira, šator Swatcha i Vipneta i brojni drugi dodaci. Uz to svaki dan je izlazio Vip Open News, koji je svima pružao sažetak svih događanja koja se nisu smjela propustiti.

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Blumenschein

Ne smijemo zaboraviti niti odličan novinarski turnir na kojem je SportNet igrao značajnu ulogu jer smo došli do finala u kojem smo nes(p)retno izgubili od Sportskih novosti, ali je turnir u potpunosti uspio jer je pomogao u promociji odbojke na pijesku, druženju i aktivnosti koja većini novinara jako, jako (jako) treba.

Zbrojite sve navedeno, dodajte miris spektakla i osjećaj zadovoljstva kada ste kraj terena i dobijete sve ono što pruža odbojka na pijesku, a u Zagreb je to donio Vip Open 2006. Vrijeme nije bilo najbolje izabrano i očekujemo pomak od strane organizatora kada je riječ o tome, a za sve ostale pozitivne pomake tu je Vip Open 2007 kojeg smijete sve, samo ne propustiti!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!