Ostali sportovi

Treće mjesto za dečke s Havaja

Bruno Blumenschein • nedjelja, 04.06.2006.

U 15 sati je započeo prvi meč dana onaj za treće mjesto između američkog para Lambert-Metzger te brazilske kombinacije Pedro Salgado-Roberto Lopes. Slavili su dečki s Havaja u tri zanimljiva seta…

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Meč tek što je počeo, a veliki pljusak se spustio na odbojkaško igralište na Jarunu i susret za treće mjesto se morao prekinuti. Nakon petominutnog prekida Amerikanci su napravili kapitalnu prednost već do sredine seta kada su poveli s 10:4. Do kraja seta se igralo poen na poen, a završni rezultat je bio 21:13.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

U drugom setu i druga priča jer su Brazilci počeli ozbiljnije i koncentriranije, a nije im smetala niti sve jača kiša. Suci se nisu odlučivali na prekid zbog kiše, a igrači su sve više igrali po blatu nego po pijesku. U takvim uvjetima su se puno bolje snašli Pedro i Roberto koji odvode meč u odlučujući set sa 21:16.

Slika 3 od 4.
Foto: Dario Dodić

U zadnjem setu koji se igra do 15 osvojenih poena, Amerikanci predvođeni Lambertom serijom od 5:1 odlaze na 9:4 nakon čega više nije bilo povratka i sve je zgotovljeno s konačnih 15:7.

Osjetno više gledatelja je moglo vidjeti odličnu odbojku, ali i propisno pokisnuti. Djelomično je pomoglo zagrijavanje "Staro Češko girls", odličan DJ i komentatori.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!