Ostali sportovi

Samba na kraju Vip Opena!

Bruno Blumenschein • nedjelja, 04.06.2006.

U finalnom meču Vip Opena samba je prevladala te su Ricardo i Emanuel slavili sa 21:14 i 21:17 nad američkim parom Dalhauser-Rogers. Tako su došli do dvadesete zajedničke zlatne medalje na turnirima Svjetske serije...

Slika 5 od 6.
Foto: Davor Sajko

"Zagrebe svaka čast, najbolji si!" započeo je Emanuel, najbolji odbojkaš na svijetu svoju izjavu nakon osvajanja Vip Opena 2006. To je najbolje priznanje odličnim gledateljima, organizatorima i svim sudionicima na turniru Svjetske serije koji je završen slavljem Brazilaca.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Oba seta su odlučena pri sredini kada Ricardo i Emanuel s više želje i koncentracije prave odlučujuću razliku za veliko slavlje na Jarunu. U prvom setu Amerikanci nisu imali nikakve šanse kada su već na tehničkom time-outu gubili s 8:13, a prednost se povećavala do 17:10. Iskusna brazilska kombinacija nije imala problema s dovršavanjem posla za vodstvo 1-0.

Slika 3 od 4.
Foto: Dario Dodić

Nastavak meča je donio izjednačenu borbu sve do 8:8 nakon čega olimpijski pobjednici osvajaju tri uzastopna poena i stvaraju prednost s koje se nisu spuštali. Došli su do 20:16, nisu iskoristili prvu meč loptu kada su ih bodrile dobro popunjene tribine, ali Ricardo uspješno zabija kod 20:17 za konačnih 21:14 i 21:17.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Finale su prenosili HTV, Eurosport i ESPN što pokazuje koliko je velik spektakl Vip Open 2006, a SportNet je tijekom cijelog turnira najbrže donosio najvažnije vijesti, rezultate kao i sve zanimljivosti!

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Poredak na postolju Vip Opena 2006:
1. Ricardo i Emanuel (BRA)
2. Dalhauser i Rogers (SAD)
3. Lambert i Metzger (SAD)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!