SP 2006.

Francuzi moraju do pobjede, Švicarska očekuje isti ishod

Bruno Blumenschein • subota, 17.06.2006.

Brazilce na treningu gleda 50 tisuća ljudi, Nijemce cijela država, ali da bi znali što je pravi pritisak morate otići u Francusku ili barem pročitati francuske sportske novine dan prije utakmice s Južnom Korejom. Puno manji pritisak, ali potpuno ista očekivanja su u Švicarskoj pred utakmicu s Togom...

Francuska - Južna Koreja, 18. lipnja, u 21 sat u Leipzigu:

Utakmica protiv Švicarske je francuskoj reprezentaciji donijela samo analizu svakog pokreta svih igrača koji su bili u igri te još veći pritisak zbog kojeg i Thierry Henry kaže: "Mi jednostavno moramo pobijediti Južnu Koreju. Nema veze na koji način, ali jednostavno moramo.". Izbornik Domenech je najavio povratak Florenta Maloude u startnu postavu Francuske, a kod Južne Koreje bi od početka trebao zaigrati Ahn koji je zabio oldučujući gol protiv Toga. Uz ulazak Maloude najavljuje se i igranje s dva napadača tako da bi društvo u vrhu napada Henryju trebao raditi Louis Saha. Međusobno su igrali dva puta, oba puta u prijateljskim susretima u kojima je Francuska zabilježila pobjede.

Togo - Švicarska, 19. lipnja, 15 sati u Dortmundu:

Afrički debitant, reprezentacija Toga je uspjela pokazati u susretu protiv Južne Koreje kako "slučaj premije" nije uspio poremetiti momčad, ali ipak nisu uspjeli zadržati vodstvo od 1:0 koje su imali na poluvremenu. Slučaj s izbornikom se nastavio i u danima do susreta sa Švicarskom jer je Otto Pfister najavio tužbu protiv glavnog tajnika nogometnog saveza Toga zbog klevete, a glavni napadač Adebayor najavljuje novi pohod po prvu pobjedu. Za to vrijeme Švicarska najviše muke ima s ozljedama jer vezni igrač Velon Behrami još nije zaliječio ozljedu koljena. Švicarski navijači u Dortmundu očekuju pobjedu u prvom susretu između ove dvije reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!