SP 2006.

Lippi: "Dečki su probudili ljubav Italije za nogometom"

Bruno Blumenschein • srijeda, 05.07.2006.

Dvije minute je dijelilo Jensa Lehmanna do korištenja novih šalabahtera protiv talijanskih izvođača jedanaesteraca, ali se onda ukazao Fabio Grosso i donio finale svojoj reprezentaciji koje je potvrdio Alessandro Del Piero na samom isteku vremena u produžecima...

Znalo se kako Nijemci ne bi imali ništa protiv odluke o prolasku u finale kroz udarce s bijele točke, ali je Marcelo Lippi imao drugačije zamisli koje su mu se obistinile. "Dugo ovo već sanjam, mislim da je ishod pravedan. Iako nismo postigli gol dominirali smo susretom i uspjeli smo izbjeći jedanaesterce koji su uvijek lutrija. Dečki su bili fantastični! Uspjeli su probuditi ljubav cijele Italije prema nogometu i ovo što rade je odlično. Tijekom drugog dijela se mogao primjetiti i umor, ali na kraju nije utjecao na konačan ishod.", izjavio je Lippi nakon susreta.

Po već viđenom scenariju u kojem poraženi ne mogu doći sebi od tuge, Nijemci su polijegali po travi, ali su smogli snage za svoje viđenje utakmice. "Naravno da je ogromno razočaranje kada se izgubi ovakva utakmica jer smo bili jako blizu. Međutim, mislim kako je ovo Svjetsko prvenstvo veliki dobitak za Njemačku i ovu momčad te kako su moji igrači pokazali jedno novo lice Njemačke.", rekao je izbornik domaćina Jurgen Klinsmann.

Jedan od njaraspoloženijih igrača na cijelom prvenstvu je bio Philipp Lahm. Ovaj brzi krilni igrač je također imao svoje viđenje utakmice: "Razočaranje je veliko jer svatko tko se nađe u polufinalu želi otići do kraja. Bili smo ravnopravni, ako ne i bolja momčad. Još je veće razočaranje ako se zna da smo primili dva gola nedugo prije kraja produžetaka.".

Italija je igrala tijekom cijelog susreta, a tek pojedinačne akcije Nijemaca su mogle ugroziti vrata Buffona. Iako ponovno nije bilo umiranja u ljepoti prikazana igra je bila dosta iznad većine četvrtfinalnih ogleda, a sutra nam preostaje vidjeti s kim će se susresti Talijani u berlinskom finalu 9. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!