Tenis

Ančić: "Ostavio sam srce na terenu"

Branimir Korać • subota, 20.05.2006.

Na pressicu nakon pobjede nad Davidenkom Mario Ančić došao je potpuno iscrpljen, ali zadovoljan. Prepun samopouzdanja nakon posljednjih pobjeda, Mario je pokazao kako može puno dobroga napraviti ove godine...

"Bilo bi bolje da s terena odlazim malo brže, a ne ovako maratonski, ali ovo su sve odlični igrači i nije lako onda doći do pobjede. U početku susreta s Davidenkom imao sam dosta problema s nogama, bile su mi teške, umorne, jako teško sam se kretao i stalno sam kasnio na lopticu. U drugom setu pokušao sam biti agresivniji i to se isplatilo. Nakon breaka kod 3:3 počeo sam igrati stvarno jako dobar teni", komentirao je nakon susreta Mario.

Ono što najviše veseli je činjenica da su ga sve ove pobjede nabile samopouzdanjem. Do svih teško izborenih pobjeda u kojima je morao preokretati mečeve došao je prije svega zahvaljujući hladnoj glavi i psihičkoj stabilnosti i to sve na zemljanoj podlozi koja po njegovim riječima baš i nije ona koju bi izabrao za igrati.

"Danas sam se jako teško kretao, osjećam veliki umor, ali do polufinala ću se pokušati kroz masažu opustiti i dovesti u optimalno stanje. Ostavio sam srce na terenu, a ako mislim u finale, morat ću to napraviti i u subotu. Svejedno je protiv koga igram, igrač koji uđe u polufinale Masters Series turnira je u sjajnoj formi tako da mi neće biti lako da igram protiv bilo koga". Kasnije je doznao da će mu protivnik biti Tommy Robredo, neugodni Španjolac koji je možda ipak bolji izbor od Davida Ferrera. Robredo voli agresivnu igru, nije tipičan Španjolac koji odrađuje ako treba dvodnevne izmjene, i to može pomoći protivniku jer ponekad u toj agresivnosti radi i puno pogrešaka.

"Ovo mi je jedan od najvećih uspjeha u karijeri, no ne želim tu stati. Tražit ću pobjedu i za ulazak u finale", završio je Ančić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!