Tenis

Sjajni Mario izborio polufinale

Branimir Korać • petak, 19.05.2006.

Još jedan preokret i pobjeda u režiji Marija Ančića! Ovaj put je izazov bio teži i neugodniji obzirom da se igralo za polufinale Masters Series turnira u Hamburgu, a protivnik je bio sjajan zemljaš, šesti igrač svijeta Nikolaj Davidenko. No Ančić je potvrdio sjajnu formu pobjedom 5:7, 7:6(4), 6:3...

Za Marija Ančića više nitko nema pravo reći kako nema što tražiti na zemljanim terenima. Četvrtfinale u Rimu i zasad polufinale u Hamburgu sjajni su rezultati, posebice ovaj iz Hamburga obzirom da je na putu do polufinala morao pobijediti dvojicu igrača iz prvih deset, a Nikolaj Davidenko je igrač koji obožava zemljanu podlogu i upravo na njoj bilježi najbolje rezultate.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U četvrtfinalni dvoboj ušli su s poravnatim omjerom u međusobnim dvobojima na zemljanim terenima. Davidenko je definitivno bio veliki favorit na papiru, ali to se na terenu nije vidjelo.

U prvom setu do prvih prilika za break dolazi Ančić kada kod 2:2 ima 0:40, ali Davidenko agresivnom igrom na mreži spašava servis. U slijedećem gemu pak Rus ima prilike, 15:40, no ovaj put Ančić ga tjera na pogreške i igrače i dalje drže svoje servise. Rješenje prvog seta dolazi u 12. gemu kada kod 15:40 na servis Ančića, Davidenko mu vraća lopticu na lagani forhend koji Mario šalje u aut.

Na samom startu drugog seta Davidenko uzima servis Ančiću, ali naš tenisač kao u niz mečeva ove godine vraća se i kod 4:2 za Davidenka ponovno ulazi u meč i odvlači set u tie-break. U 13. igri Ančić kod 4:4 radi mini-break i ima dva servisa za set. Oba koristi i sa 7:4 uzima set.

Na krilima euforije nakon osvojenog drugog seta Ančić odmah radi break i ima 3:0. Kod 3:1 igra se ključni gem u kojem Ančić spašava 0:40 i ukupno pet break lopti. Nervozni Davidenko nakon toga gubi još jedan servis i Mario kod 5:1 servira za meč. Prvi servis za meč ne realizira, ali drugi uzima i sa 6:3 ulazi u polufinale .

U polufinalu će igrati protiv Tommyja Robreda koji je u dva teška seta svladao Davida Ferrera. Dosad su se susretali samo jednom i to 2004. godine u Milanu gdje je u dvorani Mario slavio s lakih 2:0.

U drugom polufinalu igrat će Radek Stepanek i Jose Acasuso. Stepanek je bez većih problema svladao Mirnjija dok je Acasuso u odličnom meču svladao Fernanda Verdasca.

ATP Masters Series Hamburg, 19.05.2006., četvrtfinale:
Mario Ančić (Hrvatska, 12) - Nikolaj Davidenko (Rusija, 4) 5:7, 7:6(4), 6:3, Radek Stepanek (Češka, 15) - Maks Mirnji (Bjelorusija) 7:6(5), 6:1, Jose Acasuso (Argentina) - Fernando Verdasco (Španjolska) 6:1, 6:7(6), 6:3, Tommy Robredo (Španjolska, 8) - David Ferrer (Španjolska, 16) 7:6(8), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!