SP 2006.

Posljednja prilika za Amerikance i Ganu

Branimir Korać • subota, 17.06.2006.

Nakon susreta drugog kola skupine E, mogli bi biti poznati i putnici u osminu finala i iz ove skupine. Italija i Češka pobjedama u prvom kolu zauzeli su dobra startna mjesta i nove pobjede vodile bi ih u drugi krug. Gani i SAD-u današnje utakmice bit će biti ili ne biti...

Skupina E, 17.6.2006, 2.kolo, 18.00h: Češka - Gana

Niti Gana, a niti Češka ovu utakmicu ne dočekuju u krasnom raspoloženju. Za Ganu je to i logično obzirom da na kontu ima nula bodova, dok je Česima raspoloženje pokvario nedostatak napadača. Pitanje je tko će uopće zaigrati za Češku u napadu protiv Gane, a kako ih je "krenulo" do kraja SP-a mogao bi im još i primjerice Nedved zaigrati u napadu.

Ono što je sigurno je da trojica napadača ne konkuriraju za nastup, a to su Jan Koller, Milan Baroš i Vladimir Šmicer. Sva trojica su pokošeni ozljedama tako da za nastup od prve minute konkuriraju Vratislav Lokvenc, Marek Heinz i Libor Sionko, jedini preostali zdravi napadači. Prema svemu sudeći u špici bi trebao zaigrati Lokvenc iako bi možda bolji izbor bio Heinz, ali valjda Bruckner malo bolje poznaje situaciju u svojoj reprezentaciji od nas pa mu treba vjerovati.

Gana pak ima više problema s psihološkom pripremom igrača nego s eventualnim fizičkim stvarima. Poraz od Talijana dosta je uzdrmao momčad i u najtežoj situaciji nalazi se Samuel Kuffour, izravni krivac za drugi gol Talijana. Unatoč velikoj "utučenosti", Dujković ga najavljuje u prvih 11 i ganski branič morat će zaboraviti nesretni trenutak "preko noći" jer bi mogao stvoriti nove probleme svojoj reprezentaciji.

Računica je jasna. S pobjedom Česi odlaze u osminu finala dok Gani poraz najvjerojatnije znači i pakiranje kući. Puno toga ovisit će o tome da li će ganski veznjaci uspjeti zaustaviti trojac Nedved - Rosicky - Poborsky koji bi mogli donijeti prevagu na češku stranu. Češka ulazi u utakmicu kao favorit, ali Gana može biti vrlo opasna i ne treba ju otpisati.

Skupina E, 17.6.2006, 2.kolo, 21.00h: Italija - SAD

Italija je ogroman favorit za pobjedu u ovom susretu i bit će prvorazredno iznenađenje ako ju ne ostvari i tako osigura plasman u osminu finala. Nakon prvog susreta u skupini i pobjede nad Ganom, atmosfera u reprezentaciji se podigla dok je s druge strane potpuno drugačija slika.

Talijani su protiv Gane odigrali sasvim solidno i SAD im ne bi trebao biti prevelik zalogaj. Amerikanci su osim visokog poraza i slabe predstave protiv Češke, doživjeli i pravi medijski linč, a niti u svlačionici čini se nije bilo ugodno. Mediji su ih propisno ismijali u proteklih nekoliko dana, a išlo se i tako daleko da su ih neki "molili da se vrate kućama". Najbolji američki igrač Landon Donovan imao je razgovor ugodni s izbornikom Arenom koji mu je zaprijetio i klupom. Arena je najavio i neke promjene u sastavu, a najbliži ulasku u 11 je Eddie Johnson kopji je jedini nešto pokušavao protiv Čeha u drugom poluvremenu.

S druge strane Marcello Lippi nema razloga ne vjerovati onoj jedanaestorici koja je započela susret protiv Gane. Njegovi izabranici korektno su odradili posao i vjerojatno će ta jedanaestorica započeti i susret s Amerikancima. Mali upitnik stajao je tek nad Tottijem, ali prvi čovjek Italije ipak nije ozlijeđen i posljedice udarca dobivenog protiv Gane su prošlost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!