SP 2006.

Kranjčar prekinuo trening, Niko Kovač spreman

HINA • subota, 17.06.2006.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar prekinuo je posljednji trening uoči sutrašnjeg ogleda protiv Japana zbog verbalnog sukoba igrača. Premda su reprezentativci kolegijalno šutjeli o incidentu, čini se da je došlo do sukoba između Josipa Šimunića, Roberta Kovača i Ivana Klasnića...

Trening na Franken stadionu u Nurnbergu, gdje će u nedjelju Hrvatska i Japan odraditi susret drugog kola F skupine, prekinut je nakon svega 30 minuta. Premda je Kranjčar pokušao smiriti situaciju kazavši kako je planirao tako kratak trening, lica pojedinih igrača odavala su posve drugu priču. Prvi je iz svlačionice izjurio Josip Šimunić, a tek pola sata nakon njega i ostali igrači.

"Nije se dogodilo ništa strašno. Bila je to rasprava kakve se stalno događaju," smatra Niko Kranjčar, dok je Dario Šimić dodao, "Očekuje nas jako važna utakmica zbog koje je nervoza očekivana. Nije to ništa bitno," rekao je Šimić. Ivan Klasnić nije želio komentirati incident, dok je Robert Kovač samo prošao pored novinara.

Izuzetna važnost utakmice s Japanom očito je posve naelektrizirala redove hrvatske vrste. Svjesni kako bi nakon poraza od Brazila novi neuspjeh možda značio i zbogom osmini finala, igrači su sve nervozniji i napetiji.

"Odlično smo snimili japansku igru. U susretu protiv Australije imali su velikih problema u skok igri i vjerujem da će to biti naša velika prednost," pojasnio je izbornik Kranjčar.

Za razliku od, nadajmo se manjeg incidenat između igrača, dobra vijest je da se Niko Kovač posve oporavio i očekuje se njegov nastup. Ivica Olić je također trenirao, međutim još uvijek osjeća bolove u mišiću.

"Odlično se osjećam i više ne osjećam nikakve bolove. Sutrašnja utakmica je ključna za obje momčadi, možda čak i više za Japana nego za nas. Međutim, nema govora o nekakvim kalkulacijama, od prve minute idemo po tri boda i pobjedu," istaknuo je Niko Kovač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!