SP 2006.

Španjolska za premoć, Ukrajina za spas obraza

Zoran Zdelar • nedjelja, 18.06.2006.

Sutra se na Svjetskom prvenstvu nastavlja posljednja skupina H. Španjolska će moći svoju premoć u grupi potvrditi pobjedom nad Tunisom, dok će debitant Ukrajina morati se dobro pomučiti za tri boda protiv Saudijske Arabije...

Saudijska Arabija - Ukrajina 18:00h

Nezgodan je ovo susret za pisanje najave. Obje momčadi u prvom kolu prikazali su nekoliko dobrih strana svoje reprezentacije, ali i otkrili još više svojih slabosti. Za debitanta Ukrajinu očekivalo se da će pružiti daleko čvršći otpor Španjolcima od onog 4:0 poraza. Saudijci kotiraju kao najslabiji u skupini, no protiv Tunisa su pokazali da imaju snage, znanja, ali i volje za vratiti se nakon zaostatka. Za obje momčadi sutra se igra ključna utakmica kad je u pitanju prolazak u osmine finala, a Ukrajincima će nekoliko igrača nedostajati, od Guseva do Vaščuka, a ni kapetan Ševčenko nije potpuno spreman za susret. Saudijci su se odmah nakon gubitka dva boda u posljednjim minutama susreta protiv Tunisa okrenuli Ukrajini. Kao što su i najavili, pokušat će uspješno drugo poluvrijeme susreta s Tunisom prekopirati u susretu s Ukrajinom.

Španjolska - Tunis 21:00h

Španjolci nakon odlične i efikasne igre protiv Ukrajine, nema sumnje, tražit će nova tri boda protiv objektivno prilično slabijeg Tunisa, koji je u prvom kolu ispustio tri boda. Španjolci su, čini se, riješili svog prokletstva loših nastupa na Svjetskom prvenstvu i Tunisu neće biti nimalo lako probiti španjolsku obranu, a još teže će im biti sačuvati mrežu praznom u naletima Fernanda Torresa, Raula, Ville i ostatka španjolskog društva.

Španjolski izbornik Aragones zasigurno neće imati problema s motiviranjem svojih igrača, koji su nesumnjivo dobili krila nakon što su saznali da je njihova posljednja utakmica bila najgledaniji susret u povijesti španjolske reprezentacije. Njihov narod je čini se prepoznao da napokon imaju momčad koja može stići puno dalje od četvrtfinala, što je proteklih 56 godina bila najdalja destinacija Španjolaca. Neki već sad vjeruju da Španjolska ima velike izglede stići barem do finala, a možda i uzeti trofej. Prilikom takvih očekivanja gotovo je nepotrebnim spomenuti da su tri boda protiv Tunisa mnogi već unaprijed dodali na svoj konto. Tunis će zasigurno pokušati sve ne bi li to spriječio i ne bi li po prvi puta u svojoj povijesti izborio prolaz u drugi krug, koji možda i nije tako nedostižan s obzirom na debakl Ukrajine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!