SP 2006.

Traži se drugi putnik

Marko Kljaić • četvrtak, 22.06.2006.

Nakon odigrana dva kola u skupini H, Španjolska je dokazala da je najveći favorit za prolazak u slijedeći krug natjecanja. Saudijska Arabija će teško iznenaditi Španjolce. Po svemu sudeći, odlučujuća utakmica se igra u Berlinu u kojoj će Ukrajina i Tunis odlučivati o drugom mjestu...

Kaiserslautern 23.lipanj, 16:00h, Saudijska Arabija - Španjolska

Furija je nakon prva dva kola osigurala prvo mjesto u skupini H i samim tim prolaz u osminu finala, Španjolci su na impresivan način prošli skupinu. Teško su porazili Ukrajinu i Tunis, dosad su osvojili šest bodova i uz gol razliku 7:1 zasluženo su na čelu skupine. Nova zvijezda reprezentacije je Fernando Torres, strijelac tri gola u prva dva susreta. Izbornik Luis Aragones odlično je posložio momčad i za očekivati je da će i u trećoj utakmici upisati tri boda. S druge strane, momčad izbornika ima jako male šanse da ostvari pobjedu u zadnjem kolu i prođe u drugi krug. Osim teško ostvarive pobjede nad Španjolskom, morao bi im se poklopiti i rezultat drugog susreta između Ukrajine i Tunisa. U slučaju istog broja bodova o prolasku odlučivat će gol razlika.

Berlin, 23. lipanj, 16:00h, Ukrajina - Tunis

Ukrajinci su svoju prvu utakmicu na svjetskim prvenstvima i težak poraz brzo zaboravili. Nakon poraza na predstavljanju od Španjolske od čak 4:0 , porazili su identičnim rezultatom Saudijsku Arabiju uz puno bolju igru. Rebrov, Gusin, Voronin i prije svih Ševčenko puni su samopouzdanja nakon utakmice u Hamburgu i spremni dočekuju afričku momčad. Ukrajina je veliki favorit u ovoj utakmici i realno je za očekivati da će upisati tri boda i da će nastaviti natjecanje. Tunis u prve dvije utakmice nije pokazao dovoljno za prolaz. U prvoj utakmici protiv Saudijaca imali su dva udarca na gol i u zadnjim trenucima utakmice uspjeli su izvući 2:2. U utakmici protiv Španjolske uspjeli su povesti već u osmoj minuti. Do kraja utakmice su se samo branili i takav način igre nije im pomogao. Španjolci su im postigli tri pogotka i porazili ih ukupnim rezultatom 3:1. Izbornik Roger Lemerre još uvijek ne može računati na ozlijeđenog Dos Santosa i glavna nada Tunižana biti će napadač Zied Jaziri. Ako ne poboljšaju svoju igru, Tunižani imaju male šanse za pobjedu i prolazak u slijedeći krug natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!