SP 2006.

Iranski susret istine, Angola protiv "Velikog Brata"

Petar Plevnik • nedjelja, 11.06.2006.

Trećeg dana Svjetskog prvenstva kreću događanja i skupini D. Već na samom otvoranju na rasporedu je utakmica nakon koje bi mnoge stvari mogle biti jasnije, dvoboj Meksika i Irana. U drugom susretu sve osim pobjede Portugala protiv debitanta Angole biti će veliko iznenađenje...

Nürnberg, 11.06.,18:00, Meksiko - Iran

Iako tek prvi susret u skupini, dvoboj između Meksika i Irana mnogi vide kao ključni u skupini, barem oko razriješenja putnika u osminu finala. Iako je papirnata prednost na strani Meksika, nemali je broj onih koji su se spremni okladiti kako momčad Branka Ivankovića ima snage iznenaditi Meksiko. Ali Karimi, Mehdi Mahdavikia i Vahid Hashemian biti će udarni trojac u koji Ivanković polaže najveće nade. S druge strane iskusni Meksikanci nerijetko su se pokazali pravim majstorima igre na rezultat i za njih bi sve osim prolaska skupine bilo ogromno razočaranje. Upravo stoga izabranici Ricarda La Volpea svjesni su kako bi pobjeda protiv neugodnih Iranaca značila velik iskorak ka drugom krugu te ne treba sumnjati kako će Marquez i društvo tu spoznaju imati na umu svih 90 minuta dvoboja na Franken Stadionu.

Köln, 11.06., 21:00, Angola - Portugal

Dvoboj između Portugala i Angole mnogi će okarakterizirati kao klasičan sudar Davida i Golijata. S jedne strane Portugalci, koji su, za razliku od ranijih svjetskih prvenstava, u Njemačku došli u tišini, ali sa ogromnim motivom isprati gorak okus od prije četiri godine, iz Japana i Koreje. S druge strane afrički debitant na Svjetskom prvenstvu, Angola. Ova bivša portugalska kolonija imati će dodatan motiv na nogometnom terenu poraziti svoje stoljetne vladare. Ono što mnogi vide kao dodatnu priliku Angole je i činjenica da će Crne impale igrati bez imperativa, budući da su plasmanom u Njemačku napravili prvorazrednu senzaciju. Luis Figo i Cristiano Ronaldo protiv Akwe i Mantorrasa. Može li David dobiti još jednu bitku?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!