SP 2006.

Ivanković : "Mojim igračima nedostaje iskustva"

Petar Plevnik • nedjelja, 11.06.2006.

Nakon sureta između Meksika i Irana, izbornici dvaju reprezentacija ponudili su svoja razmišljanja. Argentinac na klupi Meksika izrazio je zadovoljstvo pobjedom, dok Hrvat na klupi Irana nije bio previše razočaran...

Meksički izbornik Ricardo La Volpe izrazio je zadovoljstvo pobjedom, dok je igrom bio zadovoljan tek u drugom dijelu "Unatoč pogotku, bili smo nervozni u prvom dijelu. Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu nikad nije lagana. U drugom dijelu smo napravili neke promjene i to nam je pomoglo da dođemo do pobjede.". O ambicijama Meksika na Prvenstvu, La Volpe je rekao "Ako budemo igrali kao u drugom dijelu, sa solidnom obranom i čvrstom formacijom, možemo otići daleko..

S druge strane Branko Ivanković kao da nije bio previše razočaran rezultatom svoje momčadi. Čestitavši Meksiku na pobjedi, naglasio je razloge današnjeg poraza "Nekim našim igračima nedostaje međunarodnog iskustva i to je bilo vidljivo u pogreškama u obrani koje smo napravili danas. Kad napravite takve pojedinačne greške bivate kažnjeni, ali to je nešto što se može dogoditi svakoj ekipi. . Usprkos porazu, Ivanković je odbio bilo kakvu pomisao na predaju "Sad imamo težak zadatak, ali još se ne predajemo. Moramo podići igrače, fizički i psihički." Upravo to mi mogao i biti najveći Ivankovićev problem pred sljedeći susret s Portugalom, dok bi Meksiko pobjedom nad Angolom osigurao plasman u osminu finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Hrvatska
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!