SP 2006.

Meksiko i Portugal vade vizu za drugi krug

Petar Plevnik • četvrtak, 15.06.2006.

Nakon što su u prvom kolu upisali očekivane pobjede nad Iranom odn. Angolom, u drugom kolu Meksiko i Portugal imaju priliku novim pobjedama osigurati osminu finala. S druge strane, Iran i Angolu jedino pobjeda ostavlja u igri za drugi krug...

16.06., Hannover, 21:00, Meksiko - Angola

Meksiko će po nova tri boda i vizu za osminu finala jurišati bez svojeg najboljeg napadača Jareda Borgettija, koji će zbog ozljede zadobivene protiv Irana morati pauzirati barem tjedan dana. U nedostatku Borgettija, u prvo ime Meksika definitivno se prometnuo Omar Bravo, dvostruki strijelac protiv Irana, u čije će se sposobnosti Ricardo La Volpe pouzdati i protiv Angole.

La Volpeov kolega s druge strane, Luis Goncalves, ima na raspolaganju sve igrače, a najveće je dvojba hoće li se Goncalves, kao i u dvoboju protiv Portugala, odlučiti za zatvoreniju varijantu sa samo jednim napadačem ili će iskusni Akwa dobiti partnera u vršku napada.

Inače, ovo će biti prvi međusobni susret dvaju reprezentacija, a osim puno većeg iskustva, u prilog Meksikancima mogao bi ići i omjer sa afričkim reprezentacijama. U dosadašnjih 15 susreta, Meksiko je upisao 10 pobjeda, dva puta odigrao neriješeno te samo tri puta bio poražen. Mogu li Crne Impale upisati prve pobjede na Svjetskom prvenstvu ili će Meksiko poboljšati statistiku, preostaje da vidimo.

17.06., Frankfurt, 15:00, Portugal - Iran

Nakon što su u prvom susretu protiv Angole osvojili tri unaprijed upisana boda, Portugalci će vizu za osminu finala tražiti u dvoboju sa Iranom. Momčad Luiza Felipea Scolarija u subotnjem će susretu moći računati na Deca, koji je spreman za igru, tako da će Brazilac na portugalskoj klupi na raspolaganju imati sve najbolje igrače.

S druge strane, Iran Branka Ivankovića daleko je od idealne situacije. Susret s Portugalom definitivno će propustiti 37-godišnji kapetan Ali Daei. Zlobnici bi rekli kako će to biti plus za momčad Branka Ivankovića, no osim Daeija u lošem stanju su i Ali Karimi i Vahid Hashemian, koji su, pokazalo se i u prvom susretu, u sve samo ne idealnoj fizičkoj spremi. Budući da su svoju prigodu propustili u susretu s Meksikom, Irancima bi jedino pobjeda davala nadu da mogu dosegnuti osminu finala. Bojimo se da je za ovakav Iran to definitivno prevelik zalogaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!