SP 2006.

Meksiko traži potvrdu, Angola čudo

Petar Plevnik • utorak, 20.06.2006.

Uoči posljednjeg kola skupine D ostala je još samo jedna nepoznanica - tko će uz Portugal biti drugi putnik u osminu finala, Meksiko ili Angola. Puno bliže cilju su Meksikanci, koji u nekim varijantama čak i u slučaju poraza od Portugala mogu dalje, dok će Angoli uz pobjedu protiv Irana biti potreban i poraz Meksika, a čak ni onda nije sigurna u prolaz...

Gelsenkirchen, 16:00, Porugal - Meksiko

Nakon što su pobjedom nad Iranom, nakon punih 40 godina osigurali odlazak u drugi krug, ne treba sumnjati kako će Portugalci protiv Meksika igrati rasterećeno, no isto tako velika je mogućnost da će Scolari odmoriti nekog od kvinteta Cristiano Ronaldo, Nuno Valente, Pauleta, Deco i Costinha, kojima zbog žutih kartona prijeti nenastupanja u osmini finala.

S druge strane, nakon "nule" protiv Angole, momčad Ricarda La Volpea nema pravo na još jedan pogrešan korak, barem ukoliko želi držati sudbinu u svojim rukama. Za siguran prolaz među 16 najboljih momčadi Meksiku će biti dovoljan i bod, dok bi u slučaju pobjede u osminu finala otišli s pozicije broj jedan. Ono što će Meksiko svakako nastojati izbjeći je poraz, iako bi čak i u slučaju minimalnog poraza mogli dalje, budući da imaju tri gola bolju gol razliku u odnosu na Angolu. Osim ozlijeđenog Borgettija, La Volpe na raspologanju ima sve igrače.

Leipzig, 16:00, Iran - Angola

U sjeni dvoboja između Portugala i Meksika, snage će odmjeriti Angola i Iran. Iako puno veći motiv u ovom susretu imaju igrači Angole, koji će se osim pobjede nad Iranom, morati pouzdati i u portugalsku pomoć, momčad Branka Ivankovića sasvim se sigurno ne bi željela vratiti u Teheran praznih ruku, tako da možemo očekivati da će Iranci pružiti sve od sebe kako bi Svjetsko prvenstvo napustili barem s bodom. Pri tome će Ivankoviću na raspolaganju biti svi, osim strijelca jedinog iranskog pogotka u Njemačkoj, iskusnog stopera Golmohammadija, koji će zbog ozljede u susretu s Portugalom propustiti posljednji susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!