SP 2006.

Okrunjen Prinz Poldi

Petar Plevnik • petak, 07.07.2006.

Tehnička studijska grupa krovne svjetske nogometne organizacije, obznanila je kako je njemački napadač Lukas Podolski izabran za najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva...

21-godišnji napadač Elfa, koji će od iduće sezone nositi dres Bayerna, prestižnu je nagradu izborio u konkurenciji 40 igrača, među kojima su bila i imena poput Lionela Messia, Cesca Fabregasa, Cristiana Ronalda i Phillipea Senderosa.

Odluku žirija objasnio je njen predsjednik, Nijemac Holger Osieck: "Naš izbor temelji se na činjenicama. Ne samo da je Lukas postigao tri pogotka, već je bio jedan od temelja njemačkog napada. Sjajno je surađivao s Kloseom i njih dvojica činila su ubojit tandem, o čemu dovoljno govori podatak da su postigli osam od 11 njemačkih golova. Također, Lukas je odigrao sve utakmice od prve minute i samo je dva put bio zamijenjen, jednom nakon dva pogotka Švedskoj, a drugi put na kraju susreta s Poljskom."

U dosadašnji 31 nastup za Njemačku, Podolski se 15 puta upisao u listu strijelaca, a statistika govori da je u 563 minute provedene na Svjetskom prvenstvu, Podolski postigao tri pogotka, uputio 21 udarac na gol i izborio 15 prekršaja.

Kako bi rekao Osieck "Podolski još mora naučiti puno toga, ali nema sumnje kako je pred njim velika budunćnost."

Prinz Poldi je konačno okrunjen...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!