SP 2006.

Italija u euforiji

HINA • srijeda, 05.07.2006.

Talijanski tisak pun je izraza ljubavi i divljenja prema talijanskim nogometašima koji su se plasirali u finale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Njemačkom (2:0) u Dortmundu.

Trijumf reprezentacije potpuno je zasjenio čak i najveći nogometni skandal u Italiji, koji će navjerovatnije završiti bacanjem velikana Juventusa i Milana u Treću, odnosno Drugu ligu.

"Italija vas voli," stoji u naslovu Corriere dello Sport, a tekstu se tvrdi da je izvedba Lippievih igrača bila legendarna, poput čuvene pobjede nad Njemačkom (4:3) u polufinalu SP-a 1970. u Meksiku. "Sada smo učinili još i više", piše list, "Izbacili smo Njemačku u njihovoj domovini, pred 65.000 gledatelja na stadionu na kojem nikad nisu izgubili, unatoč svim provokacijama".

Tuttosport je igrače nazvao "Divovima", na naslovnici su dva strijelca Fabio Grosso i Alessandro Del Piero, no list tvrdi da najviše zasluge pripadaju izborniku Marcellu Lippiu. Svaka njegova izmjena na ovom prvenstvu pokazala se iznimno uspješnom, a to može samo najbolji trener.

"Italija ušla u povijest" naslov je u rimskoj La Repubblica, dok jedino Gazzetta dello Sport upozorava da skandal oko namještanja rezultata može pokvariti slavlje.

"Kakav je to dan bio. Počeo je optužnicom za Juventus, Milan i još dva kluba, a kako je samo herojski završio", kaže Gazzetta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!