SP 2006.

Tajvanci sele na 10 godina u Brazil

HINA • četvrtak, 06.07.2006.

Tajvanski predsjednik Chen Shui-bian obećao je naciji da će se Tajvan plasirati na Svjetsko prvenstvo 2018., a u tu svrhu namjerava poslati cijelu reprezentaciju na višegodišnje pripreme u Brazil.

Ako su Južna Koreja i Japan mogli na prošlom prvenstvu 2002. dogurati do četvrtoga, odnosno devetoga mjesta, ne vidim zašto to ne bi mogao i Tajvan, kazao je predsjednik Chen, dodavši kako u tu svrhu Tajvan mora krenuti praktički od ništice.

Moj prijedlog je jasan i osuđen na uspjeh. Sve što moramo učiniti jest skupiti dvadesetak najtalentiranijih dječaka od dobi od desetak godina i poslati ih u najbolju školu nogometa u Brazil. Za 10 godina imat ćemo momčad koja će Tajvan po prvi puta odvesti na Svjetsko prvenstvo, dodao je Chen.

Predsjednik se poveo i financijskom logikom, tvrdi da bi školovanje svakog igrača došlo oko 10.000 dolara godišnje, pa bi Tajvan u 20 nogometaša investirao dva milijuna dolara u 10 godina. Nakon završetka školovanja država bi pomogla svakom od igrača da nađe pristojan klub u Europi, a investicija bi se višestruko isplatila prvim plasmanom Tajvana na Svjetsko prvenstvo najranije 2018.

Tajvan je zasad u sportu poznat najviše po baseballu i stolnom tenisu, a u zemlji postoje samo dva i to amaterska nogometna kluba, pa je Tajvan na FIFA-rankingu tek 156. na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!