Ostali sportovi

Blanka izaziva Kajsu Bergqvist na njezinom terenu

Sportnet • ponedjeljak, 24.07.2006.

U utorak u Stockholmu će se održati 40. tradicionalni Super Grand Prix miting DN Galen, dio IAAF svjetskog atletskog toura. Blanka odlazi na kućni prag Kajsi Berqvist koja je na nedavno završenom Prvenstvu Švedske preskočila 204 cm postigavši najbolji rezultat sezone znatno podigla samopouzdanje...

Blanka drži top poziciju na touru sakupivši 84 boda, dok je uporno slijedi Kasja sa 82 boda. Dosta iza njih su Belgijanka Helebaut i Ruskinja Slesarenko sa 66 bodova.

10 imena se nalaze na startnoj listi, od kojih su neka zavidne sportske reputacije kao što su Čičerova i plavokosa Amerikanka Amy Acuf. Ipak svjetla reflektora posebno će osvjetlavati dvoboj između naše Blanke i domaće internacionalne zvijezde Kajse Berqvist.

Vezane vijesti

Kajsa je u suzama dugo ostala na Rimskom stadionu nakon Blankine pobjede na trećem izdanju Zlatne lige i sada će svim silama pokušati izravnati račune.

Po svemu sudeći dosadašnja sportska snošljivost koja se bazirala na superiornosti starije Kasje prerasta u ljuto rivalstvo.

Blanka je prošli tjedan ostala kod kuće odrađujući posljednji set priprema za skorašnje Europsko prvenstvo u Göteborgu.

Visaško natjecanje započinje u 19:05 sati. Rekord mitinga drži Južno Afrikanka Cloete sa 201 cm. Zanimljivo je da domaćini svakog natjecatelja koji obori rekord stadiona darivaju dijamantom od 1 karata vrijednog 10 000 $.

Startna lista:

1. Anna Čičerova RUS
2. Blanka Vlašić CRO
3. Irina Michachenko UKR
4. Emma Green SWE
5. Hanna Mikkonen FIN
6. Tatyana Efimenko KGZ
7. Nicole Forrester CAN
8. Jenny Isgren SWE
9. Amy Acuf USA
10. Kajsa Berqvist SWE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!