Automoto

Rossi u WRC-u

Ante Kojundžić • četvrtak, 12.10.2006.

Talijanski motociklist i višestruki prvak MotoGP klase, Valentino Rossi sudjelovat će na reliju na Novom Zelandu koji će se održati od 17. do 19. studenog ove godine. Rossiju će ovo biti drugi nastup na WRC natjecanju…

Svoj prvi nastup u WRC-u Rossi je ubilježio 2002. godine kada je nastupio na reliju Velike Britanije u Peugeotu 206. Talijan je vrlo brzo odustao već prvog dana natjecanja razbivši svoj Peugeot.

Ove godine nastupiti će u prošlogodišnjoj Subaru Imprezi, no u natjecanje ulazi kao privatni vozač. Novi Zeland je izabran zbog termina - MotoGP sezona, u kojoj ove godine borbu vode upravo on i Hayden, već će biti završena, a Dottore je također poželio voziti na Novom Zelandu.

Svjetski prvak već je poznat po svojim izletima u druge auto moto sportove. Ove sezone testirao je Ferrarijev bolid u F1 i pritom je bio solidan u svom nastupu, oduševljavajući većinu zaljubljenika u F1. Čak je postojala mogućnost da se Rossi prebaci s motocikla u F1 bolid, no zasad još ništa nije definitivno odlučeno. Rossi je nekoliko puta nastupao na relijima po Italiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!