Automoto

Grönholm bez prave konkurencije

Ante Kojundžić • subota, 14.10.2006.

Finac Marcus Grönholm i dalje je vodeći čovjek turskog relija nakon drugog dana ovog natjecanja. Fordovom vozaču prijetio je samo Petter Solberg (Subaru) koji je pred kraj dana završio u jarku…

Solberg je drugi dana nastavio gdje je stao u petak, odnio je pobjedu na prvom brzincu dana, ali Grönholm uzvraća na sljedeća dva. Trinaesti brzinski ispit bio je sretan za Hirvonena koji postavlja najbrže vrijeme, pola sekunde ispred momčadskog kolege Grönholma.

Turski reli se vozi u blizini grada Antalija, turističkog središta regije gdje će vas uvjeravati da tu ljeto nikad ne završava. No, nešto dalje u planinama vozači su davali sve od sebe na 14. brzincu kad im se, vjerujem, na licu pojavio kiseli osmijeh vidjevši pahulje snijega. U uvjetima kakve ćemo prije vidjeti na reliju Monte Carlo nego na ovom u Turskoj, gdje ljeto nikad ne prestaje, najbolje se snašao Petter Solberg i uvjerljivo slavio na brzincu.

Vezane vijesti

Već je postalo sumnjivo koliko se dugo Norvežanin vozi bez ikakvih problema, da bi tad na sljedećoj etapi udario u kamen koji je njegovu Imprezu odbacio u jarak iz kojeg se posada Solberg - Mills nije mogla izvući. Šteta za bivšeg svjetskog prvaka koji će vjerojatno nastupiti posljednjeg dana relija pomoću SupeRally pravila.

Marcus se poslije Solbergove nesreće našao sam na vrhu - Mikko Hirvonen na drugom mjestu zaostaje preko dvije minute. Henning Solberg u Peugeotu nalazi se na trećem mjestu ispred Chrisa Atkinsona (Subaru) kojeg sutra očekuje borba s Kosti Katajamakijem. Finac u Fordu zaostaje manje od dvije sekunde za Australcem.

Xavier Pons (Citroën) zauzima šestu poziciju uoči posljednjeg dana relija, a 15 sekundi iza njega, na sedmom mjestu je Colin McRae (Citroën). Francois Duval (Škoda) napredovao je dva mjesta u odnosu na prvi dan i sad zauzima osmo mjesto poretka.

Posljednja tri brzinska ispita će se odvoziti u nedjelju kada ćemo saznati ime pobjednika četvrtog izdanja turskog relija.

Poredak na kraju drugog dana:
1. M. Grönholm (FIN/Ford) 2:49:50.4
2. M. Hirvonen (FIN/Ford) + 2:05.2
3. H. Solberg (NOR/Peugeot) + 2:45.6
4. C. Atkinson (AUS/Subaru) + 3:04.0
5. K. Katajamaki (FIN/Ford) + 3:05.7
6. X. Pons (ŠPA/Citroën) + 3:29.5
7. C. McRae (VB/Citroën) + 3:44.2
8. F. Duval (BEL/Škoda) + 4:12.2
9. M. Stohl (AUT/Peugeot)+ 4:21.7
10. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 4:28.0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!