Tenis

Oproštaj velikog Andrea, Britanci imaju novog junaka

Branimir Korać • nedjelja, 02.07.2006.

Andre Agassi porazom u trećem kolu od Rafaela Nadala odigrao je svoj posljednji Wimbledon u karijeri. U sjeni tog oproštaja protekli su ostali mečevi, a najviše intrigira pobjeda Andyja Murraya protiv trećeg nositelja Andyja Roddicka...

Osvajač Wimbledona iz 1992. godine Andre Agassi oprostio se od All England Cluba. U trećem kolu uspješniji je bio Rafael Nadal. Da je neočekivano, i nije. U nekim drugim vremenskim uvjetima možda bi Agassi imao šanse, ali po velikoj vrućini koja je vladala u Londonu, nije imao šanse.

Dobro se držao u prvom setu, a onda je ostao bez snage. Počeo je nizati neforsirane pogreške, a Nadal je to pametno koristio. Niti velika podrška gledatelja Andreu nije pomogla, jednostavno, snage nije bilo.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

"Kada sanjate da postanete profesionalni tenisač, sanjate da dođete u Wimbledon. U Wimbledonu su pravi teniski znalci i navijači. Nisam znao što očekivati kada sam dolazio, ali znao sam da ćete me podržati. Hvala vam za to i za svu podršku tijekom ovih godina", zahvalio se svima Agassi u suzama na posljednjoj medijskoj konferenciji nakon meča.

U sjeni ovog oproštaja protekli su ostali mečevi. Andy Murray novi je britanski junak. U jednom od najboljih mečeva u karijeri Murray je svladao Roddicka u tri seta sa 7:6, 6:4, 6:4 i pokazao Britancima da nakon Henmana dolazi novi igrač za kojeg će svake godine moći stavljati naslove Murrayev Wimbledon i slične...

Protiv Roddicka je odigrao uistinu odlično, Amerikanac je bio nemoćan i unatoč poznatim bombama na servisu, nije ništa mogao razigranom Britancu. Treći nositelj može biti izuzetno razočaran ovom sezonom...

Lleyton Hewitt ekspresno je odradio posao protiv Belgijca Oliviera Rochusa. Nije Hewitt baš najbolje izgledao u prošlom kolu, Korejac Lee imao ga je na koljenima, ali laganom pobjedom protiv uvijek neugodnog Rochusa vratio je samopouzdanje.

Marcos Baghdatis specijalizirao se za Grand Slam turnire. Nakon već znanih uspjeha na njegovom omiljenom Australian Openu, Baghdatis je u Wimbledonu došao među 16. U trećem kolu "riješio" je Sebastiena Grosjeana koji jse ponašao kao Djed Božićnjak. Francuz je napravio dvostruko više neforsiranih pogrešaka, ozgledao posve nezainteresirano i zasluženo ispao.

Fernando Gonzalez vjerojatno se još uvijek pita kako je uspio izgubiti meč od Davida Ferrera. Ferrer je jedan od onih koji na travi većinom predstavljaju promatrače, Gonzalez mu je poveo 2:0 u setovima, ali onda je uslijedio black out i Ferrer je napravio preokret.

Kod tenisačica Maria Šarapova nastavila je s uvjerljivim pobjedama. U trećem kolu ispustila je pet gemova protiv Amy Frazier i u tri kola ukupno je protivnicama prepustila tek 11 gemova. Frazier je danas bila potpuno neraspoložena, napravila je čak deset dvostrukih servis pogrešaka i maksimalno olakšala posao Šarapovoj koja nije izgubila previše energije.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Joše jedna veteranka naišla je na prejaku protivnicu. Nicole Pratt skupila je tek tri gema protiv Amelie Mauresmo koja je završila meč za manje od sat vremena.

Jelena Janković sredila je prošlogodišnju pobjednicu Venus Williams. Jelena je odigrala sjajan meč i zasluženo slavila. Bila su to tri sjajna seta u kojem su obje igračice puno toga pokazale, a Janković na kraju nije podlegla pritisku i upisala je veliku pobjedu.

Wimbledon, tenisači, treće kolo:
Labadze (Gruzija, Q) - Fish (SAD) 6:2, predaja Fish, Nadal (Španjolska, 2) - Agassi (SAD, 25) 7:6(5), 6:2, 6:4, Hewitt (Australija, 6) - O. Rochus (Belgija, 26) 6:1, 6:4, 6:4, Tursunov (Rusija, 27) - Ljubičić (Hrvatska, 5) 5:7, 4:6, 6:1, 7:6(6), 6:2, Ferrer (Španjolska, 23) - Gonzalez (Čile, 10) 4:6, 2:6, 6:2, 6:3, 6:4, Nieminen (Finska, 22) - Kohlschreiber (Njemačka) 1:6, 6:2, 6:3, 7:6(4), Ančić (Hrvatska, 7) - Wawrinka (Švicarska) 7:6(5), 6:7(5), 6:1, 6:3, Murray (VBr) - Roddick (SAD, 3) 7:6(4), 6:4, 6:4, Baghdatis (Cipar, 18) - Grosjean (Francuska, 15) 4:6, 6:4, 6:4, 6:1.

Wimbledon, tenisačice, treće kolo:
Miskina (Rusija, 9) - Medina Garrigues (Španjolska, 23) 6:3, 6:4, Perry (SAD) - Bammer (Austrija) 7:5, 6:3, Dementijeva (Rusija, 7) - Likovceva (Rusija, 25) 7:5, 6:3, Ivanović (SiCG, 19) - Safina (Rusija, 14) 3:6, 7:6(3), 6:1, Pennetta (Italija, 16) - Peng (Kina) 6:3, 6:2, Šarapova (Rusija, 4) - Frazier (SAD) 6:3, 6:2, Janković (SiCG, 26) - Williams (SAD, 6) 7:6(8), 4:6, 6:4, Mauresmo (Francuska, 1) - Pratt (Australija) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!